Zimski negovalni “must have”, ki ga ne smete spregledati

Bio-Oil® Gel za suho kožo

Specialist za suho kožo.

 

Nov način nege suhe kože

Nov Bio-Oil® Gel za suho kožo obnovi pregrado kože in globinsko navlaži kožo. Edinstvena tekstura oljnega gela se zlahka vpije in ustvari zaščitni film, ki preprečuje izgubo vlage in ponovno vzpostavi optimalno navlaženo stanje kože. Ta izjemno učinkovita formula z le 3% vode doseže izjemen rezultat vlaženja z mešanico emolientov, kot je karitejevo maslo, humektantov, kot sta glicerin in urea, ter pomirjajočih sestavin, na primer vitamina B3.

 

Glicerin – Spodbudi vlaženje
Karitejevo maslo – Nahrani in navlaži kožo
Niacinamid B3 – Pomaga zaščititi pregrado, kože za ohranjanje vlage
Urea – Gladi in mehča kožo
Kamilica – Blaži in pomirja

 

Nanos

Bio-Oil® Gel za suho kožo se lahko uporablja po celem telesu. Majhno količino gela nanesemo na suho kožo, kjer je potrebno in masiramo z majhnimi krožnimi gibi, dokler se popolnoma ne vpije. Bio-oil® Gel za suho kožo je nekomedogen (ne maši por) in je dovolj nežen za uporabo na občutljivi koži.

 

 

Kaj je suha koža?

Suha koža je pogosto stanje, ki se navadno pojavi zaradi nezadostnega nastajanja olja v koži, kar vodi v izsušitev vrhnjega sloja kože.
Funkcija naravne pregrade kože se poslabša in posledica je izguba vlage. Suha koža postane luskava, srbeča ali celo razpokana, kar lahko privede do vnetja.

Suha koža se sicer lahko pojavi kjerkoli na telesu, vendar so najranljivejša območja tista, ki vsebujejo manj žlez lojnic. Ta vključujejo dlani, roke in noge. Večkrat so prizadeta tudi območja, ki so izpostavljena drgnjenju, na primer gležnji in podplati. Suha koža je pogosto povezana z občutljivostjo in razdraženostjo.

 

Vzroki za suho kožo?

Suho kožo lahko povzročajo tako notranji kot zunanji dejavniki.

– pomembno je, da preprečiti uhajanje vlage iz kože z uporabo okulzivov, npr. z uporabo olja in masla, saj dejansko ustvarjajo zaščitno plast na koži, ki podpira

pregrado kože.

– privabljanje in vezanje vlage v koži lahko dosežemo z uporabo vlažilnega sredstva

(humektanta), kot je glicerin

– emolienti izboljšajo videz kože, tako da zgladijo luskave kožne celice

 

Na voljo je v lekarnah, specializiranih prodajalnah in prodajalnah Sanolabor.

Več na: www.bio-oil.com/Si

facebook.com/BioOilSlovenija

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si