Znamka CLOSED sedaj tudi v Sloveniji

 

Konec novembra se je v Ljubljani, na Novem trgu 6 odprla nova modna konceptualna trgovina z izbranimi kosi. Skupaj s trgovino Extraordinary je v Slovenijo prvič prišla nemška znamka Closed.

Closed je sodobna znamka, ki ustvarja modo visoke estetike in kakovosti, modne kose, ki so ustvarjeni, da trajajo. Od ustanovitve leta 1978 se podjetje zanaša na vplive francoske modne domišljije, italijanske izdelave in nemške tradicije, ki so močno ukoreninjeni v vsakem izdelku.

Kultne kavbojke The Pedal Pusher
Zgodba o znamki se je pričela z jeansom, na katerem je še danes močan poudarek. Posebnost Closedovih kavbojk so detajli – ročno prišita oznaka na prednji strani vsakega para kavbojk in žepi, zašiti pod kotom 33 stopinj, ki so danes tudi njihov zaščitni znak. Closed kavbojke so ustvarjene z garancijo za vsakodnevno udobje. Že od 80-ih je najbolj priljubljen model The Pedal Pusher – gre za kroj, ki je nastal po navdihu poštarske uniforme. Hlače so v celoti ustvarjene ročno, iz 22 različnih kosov, zaradi česar tudi so kultni kos. Pedal Pusher je še danes prav tako priljubljen, kot je bil v 80-ih, le da je sedaj na voljo tudi v številnih novih različicah: the Skinny Pusher, the Pedal X, the Power Pusher in Wild-X.

 

 

 

Odgovorna proizvodna praksa in spoštljivo ravnanje z živalmi
Oblačila so izdelana iz najkakovostnejših materialov in več kot 80 % kolekcije je narejene v Evropi (Puloverji in torbice na Portugalskem, čevlji na Madžarskem, kavbojke pa v Italiji.).
Znamka Closed že od samega začetka izvaja odgovorno proizvodno prakso – od pridobivanja materialov do izbire proizvajalcev – in si stalno prizadeva ta pristop le še izboljšati. Podjetje ostaja zvesto svojim glavnim vrednotam: prijateljstvo ter tesne vezi s partnerji in dobavitelji, družbena odgovornost z ustvarjanjem pravičnih delovnih pogojev, spoštljivo ravnanje z živalmi, okolju prijazne proizvodne metode z nizkimi onesnaževalnimi materiali in zavezo, da bodo transportne poti čim krajše. Tako je Closed postopno preselil vso svojo proizvodnjo v Evropo. Ker so mnenja, da je treba vse živali obravnavati s spoštovanjem, se za Closed kolekcije ne uporablja perja, krzna in angora volne, usnje pa je vedno stranski proizvod prehrambene industrije in je strojeno na okolju prijazen način, brez uporabe močnih kemikalij in z minimalno porabo vode.

 

Med njihovimi uporabniki je tudi Brad Pitt
Closed je s svojo filozofijo in pozitivno energijo navdušil mnoge uporabnike širom sveta, med katerimi so tudi slavne osebnosti, kot je Karlie Kloss, Brad Pitt, Olivia Palermo, Chiara Ferragni in mnogi drugi.

V Extraordinary na voljo slovenska blagovna znamka Viva’s
Poleg sofisticiranih oblačil in obutve znamke Closed je v Extraordinary na voljo tudi blagovna znamka Viva’s – ročno narejene usnjene torbice, izdelane v Sloveniji, in majice iz ekološkega bombaža. Poleg modnih izdelkov police trgovine polnijo tudi izbrane knjige in revije, keramika Sisi Cups in Hana Karim, herbariji Špele Kropušek in nekaj rastlin.

Foto: Mateja Jordović Potočnik, PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si