Znamki PRONOUNCE in DIESEL oznanili veliko modno sodelovanje

DIESEL z veseljem napoveduje prihajajoče modno sodelovanje z znamko PRONOUNCE, ki sta jo ustanovila gostujoča oblikovalca zadnjega dogodka Pitti Uomo Yushan Li in Jun Zhou.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Univerzalna kolekcija, sestavljena iz 18 “ready-to-wear” kosov je bila pred nekaj dnevi predstavljena na modni reviji PRONOUNCE v Londonu tekom London Fashion Week-a. Popolno razkritje kolekcije bo potekalo na Šanghajskem tednu mode in bo konec marca na voljo v trgovinah na Kitajskem in v vodilnih prodajalnah podjetja DIESEL ter ključnih veleprodajnih mestih po vsem svetu.

Oblikovalca dotične znamke sta kolekcijo razvijala od lani, njuno modno ustvarjanje pa je med drugim zajemalo veliko raziskovanja arhivov blagovne znamke DIESEL v Breganzeju v Italiji. Arhiv jima je razkril zakladnico z več kot 175.000 oblačili, ki predstavljajo 40-letno zgodovino uspešne blagovne znamke. Njun navdih in estetska osnova izvira iz ideje o vodnih žigih, od koder sta izpeljala rdečo nit kapsulne kolekcije.

 

 

“Kar naju je še posebej navdihnilo, je bila pot DIESEL-a od začetka do danes, kjer je vsak korak pomemben – na najin ustvarjali proces so najbolj vplivali vodni žigi,” komentirata Yushan Li in Jun Zhou.

 

 

Modno sodelovanje pomeni novo izmenjavo med DIESEL-om in kitajsko oblikovalsko kulturo. Pred tem je znana italijanska znamka sodelovala s talenti, kot so William Chen, Chris Lee in Zhou Xiangyu, na različnih ustvarjalnih projektih.

 

 

Tudi Renzo Rosso, ustanovitelj podjetja DIESEL navdušeno pritrjuje: “Očaran sem nad njunim delom in vsemi detajli, ki sta jih Yushan in Jun izbrala iz naših arhivov in nikakor ne skrivam navdušenja nad njuno sodobno interpretacijo. Nekateri od izbranih detajlov so prototipi, ki nikoli niso šli v proizvodnjo, ker so bili takrat preveč moteči, a se zato danes toliko imenitneje vključujejo v sodobno oblikovalsko prakso. Vse moje pohvale!”.

 

 

Več podrobnosti o omenjenem modnem sodelovanju bo razkritih v mesecu marcu.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si