Znane Slovenke in Slovenci navdušeni nad novo kozmetično znamko pri nas!

Začetki Atelier Rebul sežejo v davno leto 1895, ko je Jean Cesar Reboul odprl svojo prvo lekarno v Istanbulu.
Lekarna, ki je šla skozi zgodovinsko obdobje Osmanskega cesarstva in je vse do danes še vedno prisotna na prvotnem naslovu. 

 

 

Leta 1920 se je gospodu Reboulu pri delu pridružil Kemal Müderrisoğlu, ki je bil eden prvih farmacevtov tedajne Turčije. Skupaj sta dosegala izjemne dosežke in tako se je njuna zgodba nadaljevala še mnogo let.

V letu 1938 je bila turškemu ljudstvu prvič predstavljena kolonjska iz sivke. Sprva se je kolonjska izdelovala iz sivke nabrane na vrtu Reboula, kasneje pa so jo uvažali iz juga Francije. Celoten proces izdelave kolonjske je bil edinstven. In sicer, da bi skozi proces destilacije iz sivke dobili kar se da čisto sivkino olje, potrebno za izdelavo kvalitetne kolonjske, so sivkine cvetove nabirali pred sončnim vzhodom. Ta edinstven proces nabiranja je postal tradicija in je v uporabi še danes.

Leta 1939 se je Reboul odločil vrniti nazaj v svojo domovino in tako lekarno prepustil Kemalu Müderrisoğlu. Kemal je lekarno kmalu po odhodu Reboula preimenoval v Rebul. Kolonjska iz sivke je hitro postala hit Istanbula. Uporaba kolonjske se je prenašala iz roda v rod, kolonjska je veljala za prestižno darilo, brivci so jo uporabljali kot čudežni izdelek za lase za lajšanje stresa svojih strank, itd. Leta 1981 pa je kolonjska doživela mejnik, in sicer Rebul Lavender Cologne je prejela zlato medaljo od mednarodnega centra za nadzor kakovost izdelkov.

Na osnovi bogatih izkušenj, znanj in formul za katere je zaslužen ustanovitelj Jean Cesar Reboul in kasneje tudi Kemal Müderrisoğlu, je po 120 letih obstoja “lekarne” bil čas za naslednji korak in tako je bila ustvarjena blagovna znamka Atelier Rebul ter z njo nov koncept poslovanja.

Atelier Rebul danes velja za eksluzivno franšizo, ki ponuja vrhunske kozmetične izdelke in dišave za različne namene. Posebnost blagovne znamke je njen obstoj. In sicer gre za 124 let staro farmacevtsko zapuščino, zato je njena posebnost v tem da dandanes vedno združuje najbolj naravne surovine z najbolj izpopolnjenimi znanstvenimi formulami. Naše bistvo temelji na sloganu našega ustanovitelja Jeana Cesarja Reboula: “Kakovost in zaupanje sta najpomembnejši zapuščini družine Rebul”.

Ustanoviteljica podjetja HN consulting d.o.o. , Helena Naveršnik, je prepoznala kakovost in potencial blagovne znamke Atelier Rebul med naključnim obiskom prodajalne v Istanbulu. Edinstvena izkušnja, kjer je poleg vsestranskih produktov možno dobiti tudi storitev, jo je enostavno premamila. Pravijo “the nose is never wrong” in ostalo je zgodovina.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Atelier Rebul dobrodošel v Sloveniji!

Miklošičeva cesta 7a, Ljubljana (PON – PET 9:00 – 19:30, SOB 10:00 – 17:00, NED zaprto)

Center Vič, Jamova ulica, Ljubljana 105 (PON – PET 9:00 – 21:00, SOB 8:00 – 21:00, NED 9:00 – 15:00)

V januarju se odpira nova poslovna enota v Mariboru, in sicer v Europarku, ter leta 2020 na Hrvaškem.

 

Spletna stran: www.atelierrebul.si

Instagram: @atelierrebul.slovenia in Facebook: Atelier Rebul Slovenia

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si