Znani obrazi kuhali za dober namen

Ambasadorja Roza dogodka, Jana Koteska in Marko Potrč.

 

Oktober je pred vrati in pri HOFERju ga že tradicionalno posvetijo osveščanju o raku dojk, najpogostejši obliki raka pri ženskah.

V ta namen bodo cel oktober v trgovinah HOFER na voljo šampinjoni v roza embalaži, od vsakega prodanega paketa pa bo 10 centov namenjenih programu ROZA, ki ga Slovensko združenje Europa Donna organizira v podporo bolnicam z rakom in njihovim svojcem. Da so šampinjoni zdrava izbira in omogočajo pripravo številnih receptov, so na kuharskem dogodku dokazali tudi številni znani Slovenci, ki so v družbi ambasadorjev, Marka Potrča in Jane Koteska, zavihali rokave in kuhali za dober namen. S svojo udeležbo so tako Slovenskemu združenju Europa Donna že namenili začetno donacijo v višini 2.200 evrov.

Sodelovanje in spodbujanje dobrega namena
Kuharski dogodek z dobrodelno noto sta povezovala ambasadorja Marko Potrč in Jana Koteska, ki sta skrbela, da so kuharski pari upoštevali vsa podana navodila in časovne omejitve. “Z Markom sva se potrudila, da naloga ni bila prelahka, zato sva jim skozi celoten čas postavljala vprašanja in jim gledala pod prste, prav tako sva se naučila številnih novih kuharskih trikov, ki jih bom z veseljem preizkusila, saj šampinjone obožujem,” je povedala Jana Koteska, ki je dodala, da se je pomena zdrave prehrane resno začela zavedati v času svoje bolezni. “Šampinjone naravnost obožujem in z veseljem podpiram projekte, kot je Roza oktober, saj je skrb za zdravje na prvem mestu,” je dodal Marko Potrč, ki tudi sam rad poprime za kuhalnico. Znani obrazi so pripravljali dva različna recepta, med kratko pripravo pa ni zmanjkalo časa niti za smeh in druženje. Končne krožnike je ocenila izbrana žirija, ki je naziv zmagovalne jedi podelila kuharskemu paru, baletniku Lukasu Zuschlagu in pevki Hanni Mancini, ki je z nasmehom na obrazu povedala, da je zmaga na tovrstnem dogodku dobra spodbuda, da se bo v bodoče raje zadrževala v kuhinji tudi doma. Vsi prisotni pa so se strinjali, da se v življenju ne delimo na zmagovalce in poražence. Pomembno je le sodelovati, spoštovati in spodbujati dober namen. Začetna donacija v višini 2.200 evrov je tako le uvod v roza oktober in spodbuda, da se skupaj zavzamemo za zdravje ter pomagamo.

Znani obrazi so kuhali s časovno omejitvijo.

 

Zmagovalni kuharski par, Lukas Zuschlag in Hannah Mancini.

 

ROZA donacija
Donacija, h kateri bodo lahko prispevali vsi, ki bodo v oktobru v trgovinah HOFER kupili roza paket šampinjonov, bo prav tako namenjena prizadevanjem Slovenskega združenja Europa Donna. “V sklopu svojih dejavnosti smo razvili programe psihosocialne podpore za bolnice in svojce, ki jih skupaj s partnerji združujemo v programu ROZA. Prizadevamo si, da bi bila vsaka bolnica deležna učinkovite psihosocialne pomoči – le tako se bo lahko ustrezno soočila z boleznijo, sodelovala v procesu zdravljenja, premagovala  stranske učinke in se hitreje vrnila v svoje socialno okolje. Skupaj smo močnejši, zato nas veseli, da so naša prizadevanja tudi letos podprli pri HOFERju. Prav tako se zahvaljujemo odzivu znanih Slovenk in Slovencev, ki so se udeležili današnjega dogodka in podprli naša prizadevanja,” pojasnjuje Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk.

Predaja donacije.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si