Župan Maribora bo svečano odprl Blogomanijo!

Dobimo se4

Fashion & Beauty Blogomanija bo letos zbrala zveneča imena regionalne modne in online scene, pri čemer bo čast svečane otvoritve pripadla mariborskemu županu, gospodu Andreju Fištravcu, ki bo 8. junija zaželel dobrodošlico vsem gostom dogodka v hotelu Habakuk na Mariborskem Pohorju.

Kam se bo preselila regija v času Fashion&Beauty Blogomanije?

Mariborsko Pohorje, najvišji vrh je visok 1347 m/nv, je največji smučarski center v Sloveniji. Pohorje vam poleg  40 kilometrov smučarskih prog ponuja številne potke za sprehode in rekreacijo, vožnjo s kolesi, jahanje in tek na smučeh. „Zlata lisica“ je diamant Mariborskega Pohorja, saj je najdaljša osvetljena smučarska proga v Evropi.  Zabavate se lahko v termalnih bazenih, diskotekah, kinu in kavarnah, ki vam jih Pohorje nudi.

Dobimo se5

Hotel Habakuk se nahaja ob vznožju smučišča, le 100 metrov od gondole, ki bo v času Blogomanije obratovala nonstop, do Maribora pa vas loči le 10 minut vožnje. Iz tega luksuznega hotela imate, poleg odlične atmosfere, ki jo ponuja, čudovit pogled na pohorske gozdove, ki se prekriva s svetlobo luči mesta. Habakuk vam poleg  wellnessa, ki vam omogoča neomejeno uporabo bazena s termalno vodo in savn, nudi tudi Wi-Fi internet po sobah in v skupnih prostorih hotela prost vstop v fitnes, prav tako prost vstop v Casino Mond, kamor imate tudi organiziran prevoz. Hotel vam poleg tega nudi uporabo kopalnega plašča in copat, zajtrk in večerjo (polpenzion) – samopostrežno izbiro več jedi. Med drugim imate v Habakuku na razpolago: bar, squash, notranji  bazen, zunanji bazen, savne, finsko savno, masaže, turško savno, frizerski salon, parkirišče in sedežnico.

Nedaleč  od hotela Habakuk se nahaja hotel Arena, ki ima 3 in 4 zvezdice. Nahaja se v neposredni bližini najdaljšega osvetljenega smučišča v  Evropi. Idealen je za družine, poslovne goste in športnike. Arena razpolaga z 39 sobami s štirimi zvezdicami in 20 sobami s tremi zvezdicami. Večina sob ima fantastičen pogled na Snežni stadion oziroma na Maribor. Sobe so izjemno dobro opremljene z LCD televizorji, telefoni, minibari, v katerih je pijača in prigrizki, sefom, klimo in priključkom za dostop do interneta. Rekreirali se boste lahko v wellness centru z dvema bazenoma, savnah in v sodobnem fitnes centru. Kulinarične užitke boste lahko izkusili v veliki restavraciji La carte, Zimskem vrtu in loby baru.

Dobimo se3

Pri zgornji postaji gondole (1.050m), na platoju Mariborskega  Pohorja, se nahaja obnovljeni objekt iz leta 2006, hotel s štirimi zvezdicami, Bellevue. Poleg wellnessa vam hotel nudi impresiven spa center, več barov in restavracij, v katerih strežejo internacionalne in lokalne jedi z lokalnimi vini. Kot obliko rekreacije vam hotel ponuja jahanje, gorsko kolesarjenje in nordijsko hojo. Prav tako se boste lahko razvajali v finski, turški ali infrardeči savni. Tu je tudi fitnes ter bazeni  in wellness centri. Vsi apartmaji so opremljeni s televizorjem, internetom, minibarom  in kuhinjo. Zajtrk in večerjo lahko naročite iz sobe ali v restavraciji s švedsko mizo. Kuhinja vam nudi tudi jedilnik za poseben program prehrane.

V naselju na vrhu Mariborskega Pohorja, v bližini zgornje postaje gondole, se nahajajo Hoteli in Apartmaji Bolfenk. Apartmaji so del hotelskega  apartmajskega  naselja,  ki  vključuje dva hotela in pet apartmajskih hiš,  zgrajenih iz lesa in kamna.  Vse so opremljene s skrbno izbranim interierom. V naselju se nahajajo trgovine in trafike. Idealen način za rekreacijo, ki jo nudi hotel, je  letno sankanje, gorski wellness, izposoja gorskih koles, downhill steza in center naravne in kulturne dediščine. Bolfenk Hotel vam prav tako nudi turško, finsko in zeliščno savno, bazene, whirlpool in ledeno jamo (ledenico). Hotel ima čudovit pogled na pohorske gozdove, v hotelu so dovoljene domače živali.

maribor_1

V bližini naselja Bolfenk se nahaja še mali Hotel Videc. Hotel ima 28 sob, opremljenih s televizorjem, internetom in balkonom. Videc je oddaljen le 30 metrov  od Gorskega wellness centra Bolfenk, v katerem se lahko rekreirate ali se sprostite ob  savnah, v spa centru, bazenih, masaži ali v ledeni  jami.

V mestu Maribor se nahaja eden najbolj želenih objektov – Hotel Orel, ki ima svoje prostore v zgodovinski zgradbi  v centru starega mesta. Dva kilometra od hotela leži termalni center Fontana, ki prav tako razpolaga z bazeni, savnami in raznovrstnimi masažami. Sobe so opremljene s TV-ji in kabelskimi TV  kanali, mini bari in brezplačnim internetom. Zajtrk vam postrežejo v hotelu, sicer pa je v neposredni bližini dovolj restavracij in barov. Tržni centri, kulturne in zgodovinske znamenitosti so oddaljeni  le nekaj minut od hotela.

potepuh_izleti_potovanja_slovenija_maribor_ulica

Prav tako v samem centru Maribora se nahaja večkrat nagrajeni hotel s petimi trikotniki, kar pomeni najvišjo hotelsko kategorijo v Sloveniji, Hotel UNI. Sobe imajo radio, televizijo in brezplačen internet. V bližini se nahajajo fakultete in knjižnice, pa tudi restavracije, kavarne, kulturne znamenitosti in zgodovinski spomeniki.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si