3 vadbe za telo in duha – nanje prisega večina fit žensk

Pripravite se na trenutek, ko si boste rekle: “To vadbo obožujem!”

Tek ni najhitrejša pot do vitke postave in izklesanih mišic, za marsikatero žensko pa niti najprijetnejša pot. Ugledni harvardski profesor I-Min Lee predlaga tri druge oblike vadbe, ki so po njegovem mnenju veliko bolj učinkovite v igri “zdrav duh v zdravem telesu“.

 

Foto: IG@whitneyysimmons

 

Hoja

Tudi preprosto je lahko zelo učinkovito! Hoja je po mnenju harvardskega znanstvenika izjemno »zdravilo«. Več raziskav je potrdilo, da pol ure zmerne hoje dnevno bistveno izboljša naše zdravstveno stanje. Hoja med drugim sprosti duha, odganja stres, varuje srce in ožilje ter sklepe in kosti, pomaga topiti kilograme, izboljša spanec in bistri um.

 

Plavanje

Ker popolna vadba obstaja in to je plavanje, ki aktivira vse mišice v telesu, pri tem pa ne poškoduje sklepov in hrbtenice. Prav tako znižuje krvnii tlak, izboljšuje pretok krvi v telesu in je tudi ena najboljših antistresnih telesnih aktivnosti, saj povzroči dvig razpoloženja in preprečuje razvoj depresije.

 

Vaje za moč

Vaje, ki povečajo mišično maso in pospešujejo metabolizem, v času mirovanja pa vplivajo na večjo porabo odvečnih kalorij. Kalorije se v našem telesu namreč porabljajo še dve uri po tem, ko smo zaključili z vajami za moč. Za to vrsto vadbe je najbolje obiskati fitnes, odlične pa so tudi vaje, kjer uporabljamo lastno težo (počepi, sklece, trebušnjaki …).

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si