4. dobrodelno zbiranje pleničk v dm prodajalnah

September je za veliko otrok in staršev čas novih začetkov, zato je prav, da se spomnimo tudi na tiste, ki se prav zdaj spopadajo s finančnimi težavami. V ta namen Pampers in podjetje dm vabita k sodelovanju pri dobrodelnem projektu, ki bo olajšal življenje družinam z dojenčki in malčki v socialni stiski.

Projekt je bil v preteklih letih zelo dobro sprejet, zato je postal tradicionalen. Letos bo potekal že četrtič, s ciljem zbrati čim več pleničk za tiste najbolj ranljive – naše najmlajše.

Novi začetki

Septembra je vsa pozornost usmerjena na šolarje, ki se vračajo v šolske klopi. Kljub temu ne smemo pozabiti na najmlajše, saj je tudi zanje ta čas pomemben. Nekateri imajo starejše bratce ali sestrice, ki so že šolarji, druge čaka vstop v vrtec in spet tretji so ravnokar zvedavo pokukali na svet.

Čeprav jih še danes imenujemo »naši najmlajši«, vemo, da bodo (pre)hitro odrasli. Z vsakim novim razvojnim mejnikom so malenkost starejši in bližje tistemu septembru, ko se bo tudi zanje začelo prvo šolsko leto. Do takrat pa naj bo njihovo otroštvo igrivo, brezskrbno in usmerjeno v zdrav razvoj.

Dobrodelni projekt v dm prodajalnah

Žal nas vsako leto znova presunejo podatki o številu družin z malimi otroki, ki se spopadajo s finančnimi težavami, tako resnimi, da so tudi osnovne življenjske in higienske potrebščine nedosegljive. Tako resničnimi, da je vsaka pomoč dobrodošla.

Zato stranke podjetja dm že nestrpno pričakujejo nadaljevanje dobrodelnega projekta, s katerim bodo številnim otrokom omogočili zalogo svežih in varnih pleničk za vsak dan ter tako poskrbeli, da bo s tega vidika njihov razvoj karseda nemoteč.

Srčna Anina zvezdica

Tudi tokrat pri projektu sodeluje dobrodelna organizacija Anina zvezdica. Pod vodstvom ustanoviteljice Ane Lukner Roljić že leta izkazuje svojo srčnost do pomoči potrebnih iz vseh koncev in krajev Slovenije. Anina zvezdica bo ob zaključku projekta prevzela tudi donacijo pleničk Pampers in poskrbela, da pridejo v prave roke oziroma na prave ritke.

Do zdaj se je v okviru dobrodelnega projekta doniralo že več kot 100.000 kosov pleničk. Da je donacija bolj celovita, pleničkam vsako leto dodamo še kaj, otroške robčke, otroška oblačila ali detergente za pranje perila.

Darilo: samolepilni stenski meter z nalepkami

Posebnost aktivnosti je, da vedno obdari tudi tiste, ki so dobrodelni in to so seveda stranke dm prodajaln po vsej Sloveniji. Ker s svojimi nakupi pleničk in robčkov blagovne znamke Pampers pomagajo družinam v socialni stiski, v znak zahvale ob nakupu prejmejo majhno pozornost. Letos je to prikupen meter, ki ga enostavno pritrdijo na steno in spremljajo, kako njihov otrok raste. Ker imajo mejniki, ki so jih naši dedki in babice včasih označevali kar na steno ob vratih, poseben čar, so metru priložene tudi posebne nalepke v obliki zvezdic. Na njih so zapisane nepozabne prelomnice v malčkovem razvoju, na še neizpolnjene pa bodo starši zanje pomembne trenutke lahko napisali tudi sami.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si