Otvoritev trgovine s konceptom SOBA, KUHNA, KABINET

Na priljubljeni lokaciji v središču Maribora se v četrtek, 24. junija 2021, odpira trgovina s konceptom SOBA, KUHNA, KABINET, ki združuje tradicijo, sodobnost in estetiko. Med skrbno izbranimi izdelki za dom priznanih tujih ter slovenskih oblikovalk in oblikovalcev, lahko najdete brezčasne, uporabne, kakovostne sodobne in vintage kose za vaše sobe, kuhinje in kabinete.

Včasih rečem, da rada stanujem. Rada se obdajam s stvarmi, ki nudijo sproščenost, vzpodbujajo kreativnost in vzbujajo domačnost. Lepota notranjega oblikovanja doma je vedno odraz nas samih, našega počutja, našega dojemanja prostora, našega dojemanja sveta. V prostoru, ki mu pravimo dom, naj bi se počutili dobro, varno, dajal naj bi udobje in mir. Kako razporediti pohištvo, predmete, od kod prihaja svetloba, kakšne so barve, ki so ljube očem? Vse to je umetnost bivanja, ki jo vedno prilagodim osebnosti in željam ljudem. Lepota doma je vedno njihov intimni dialog z namestitvijo, z razporeditvijo opreme, njeno uporabnostjo, z barvnimi odtenki in drobnimi stvarmi, ki ustvarjajo atmosfero stanovanja, mehkobo in občutek topline. Z ljubeznijo in strastjo do opremljanja, svetovanja in notranjega oblikovanja vas vabim, da skupaj ustvarimo bivalne prostore, kjer boste uživali biti doma.

 

Foto: Gregor Salobir

 

SOBA, KUHNA, KABINET

SOBA, KUHNA, KABINET združuje tradicijo, sodobnost in estetiko. Med skrbno izbranimi izdelki za dom priznanih tujih ter slovenskih oblikovalk in oblikovalcev lahko najdete brezčasne, uporabne, kakovostne sodobne in vintage kose za vaše sobe, kuhinje in kabinete.

SOBA, KUHNA, KABINET je trgovina s konceptom, showroom, večnamenski prostor srečevanja, izobraževanja in izmenjave. Prostor bo namenjen tudi predavanjem o različnih stilih in opremljanju bivalnih prostorov ter sklopu delavnic “Kako iz stanovanja narediti dom?”. Po predhodnem dogovoru so možna tudi osebna svetovanja pri opremljanju doma in prenovi stanovanj.

 

NABOR ZNAMK

V trgovini vaš čaka nabor številnih tujih in slovenskih znamk, ki jih druži kakovostna in trajnostna izdelava ter naklonjenost sodobnemu oblikovanju. Med njimi najdete danski Raawii z brezčasno oblikovanimi skledami in vazami, italijansko znamko svetil Nemo Lighting, švedske trajnostno zasnovane in sodobno oblikovane namizne igre Printworks, barcelonski oblikovalski studio Octaevo, literarno navdahnjene beležke in bloke Libri Muti, amsterdamsko znamko z dekorativnimi izdelki za dom Pols Potten ter ročno izdelane izdelke Be Home. Domač nabor ponuja različne tkanine in poletne klobučke “bucket hat” Davida Tavčarja, pletene izdelke Almire Sadar, volnene oddeje Ksenije Baraga ter večno oblikovanje znamke Rex Kralj, za katere smo prevzeli tudi zastopstvo v regiji.w Izdelke za dom dopolnjujejo tudi tematsko izbrane knjige založb Taschen in slovenske založbe Vida.

Posebno mesto v trgovini ima tabernakelj Andreje Japelj, ki je namenjen shranjevanju pomembnih in manj pomembnih stvari.

 

This slideshow requires JavaScript.

Gostje so ob otvoritvi trgovine s konceptom nazdravili s kozarcem penine Moët & Chandon, ki od leta 1743 piše najbolj legendarno zgodbo v pokrajini Šampanji. Izbrana penina je simbol užitka, blišča in razkošnih zabav.

ANDREJA JAPELJ

Andreja Japelj je soustanoviteljica Ateljeja Japelj, ki se že več kot dvajset let ukvarja z zasnovami scenskih konceptov in organizacijo dogodkov. V zadnjih letih se je posvetila prenovi in opremljanju stanovanj ter oblikovanju pohištvenih kosov in notranje opreme. Trgovina SOBA, KUHNA, KABINET je zato smiseln naslednji korak na poti ozaveščanja o pomembnosti vnašanja lepote in umetnosti v naša bivalna in delovna okolja.

 

O IMENU SOBA, KUHNA, KABINET

‘Soba, kuhna, kabinet’ je otroška igra, pri kateri se eden izmed otrok postavi pred skupino otrok in si pokrije oči. Ob vrtenju počasi izgovori soba – kuhna – kabinet, medtem ko ga morajo ostali otroci s hitrimi koraki čim prej doseči. Oči lahko odpre šele ko izreče ‘kabinet’. Takrat morajo vsi ostali otroci obstati na mestu. Tisti, ki je kljub temu še opažen v premikanju, izpade. Igra se nadaljuje, dokler zadnji otrok ne nadomesti vodje igre.

V Ljubljani je bila igra poznana pod imenom „Ljubljana, Zagreb, Beograd“, v Murski soboti pa kot „Ljubljana, Zagreb, Maribor“. Tako se ime „Soba, kuhna, kabinet“ ne le ujema s konceptom trgovine, temveč je tudi lokalno specifično in Andrejin otroški spomin.

 

Lokacija & odpiralni časi:

Tyrševa 12, Maribor

TOR-PET: 10-14 & 15-18

SOB: 9-13

NED, PON & PRAZNIKI ZAPRTO

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si