Grand Park Hotel Rovinj

Grand Park Hotel Rovinj je svoja vrata odprl leta 2019 in hitro postal ena ključnih znamenitostih mesta Rovinj. Situiran nasproti mesta Rovinj s prekrasnim razgledom na mesto, marino, otočke in cerkvico svete Eufemije, ko nas kratek sprehod po prekrasni promenadi popelje do dinamičnega mesteca ali ohranjenega gozdnatega parka starega več sto let.

Hotel v svojih šestih nadstropjih zajema 209 elegantno opremljenih sob in suit, večina z velikim balkonom ali teraso z božanskim razgledom na mesto. Goste se skozi celotni čas bivanja spodbuja k odkrivanju lokalnih znamenitostih in zapisovanjeu spominov v enega izmed usnjenih zvezkov, ki jih je mogoče najti v sobah ter ustvarjanju fotografij z instantno kamero in s tem ustvarjanju svojega potovalnega dnevnika kot prekrasni fizični spomin na čas preživet v mestu Rovinj.

Seveda hotel slovi tudi po svoji bogati in razgibani kulinarični ponudbi- od klasičega obedovanja, dnevnih prigrizkov do vrhunske kulinarke in resnično nepozabne izkušnje. Grand Park Hotel ima štiri restavracije in bare, s svojo prepoznavno in ikonično restavracijo Cap Aureo. Imenovana po spaju postavljenem v sredini gozdnatega parka v 19. stoletju, danes Cap Aureo ponuja vrhunsko čutno doživetje v duhu mediteranskega parka. Njena posebnost je večinsko vegetarianska ponudba, tako s posebnim Chef’s Tabel doživetjem, ko so jedi pripravljene direktno pred nami ali posebni menu, ob katerem so gosti ponovno spudbjani da svoje doživetje obeležijo v zvezku, ki ga dobijo zraven.

Laurel & Berry Restaurant je celodnevna restavracija, ki ponuja tako vrhunski samopostrežni zajtrk, kosilo in sproščeno večerjo, v duhu lokalnih specialitet in fuzije istrskih in mediteranskih okusov.

Viva Eufemia Lobby Bar je ključno mesto za sestanke in druga srečanja, saj vključuje bar, privatni cigarni lounge in široko teraso. Bar je kakor nalašč za privatne sestanke, večja srečanja ali mirno delo, v družbi vrhunskih morskih prigrizkov in največjo selekcijo šampanjcev na Hrvaškem.

Cissa Pool Bar s svojim sofisticiranim duhom velja za ključno “hangout” mesto. Ponudba in hrana se ujemata z okolico, kjer lahko torej izbiramo med širokim naborom prigrizkov, svežimi alkoholnimi in nealkoholnimi koktelji, sokovi in smoothiji.

Albaro Wellness & Spa

Svoboda jadranja je služila kot ključni navdih za Albaro Wellness & Spa, ki v sebi skriva skrivnosti istrskega wellnessa in velja za enega najboljših spajev na svetu. Savne, bazeni, sončne terase in še več, a verjetno so spa terapije tiste ki bodo našo izkušnjo naredile resnično nepozabno. Od terpije z morsko travo, olivnim oljem in lokalnimi zelišči in žganimi pijačami, preizkusimo lahko izjemno interesantno in drugačno ponudbo. Med ključne tretmaje spadajo ti. Pelinkovac Rakija ritual, aromatična masaža in sladkorni peeling navdihnjen po ikonični istrski žgani pijači, Olive Press ceremonija oziroma sproščujoča masaža z olivnim oljem, Batana Bodywork, ki je nastala po ikoničnem rovinjskem čolnu in z veslaškimi prijemi in posebn stimulacijo s resničnimi vesli.  Kot rečeno pa spa ponuja tudi posebno termalno cono, z notranjimi in zunanjimi termalnimi doživetji in botančnimi aromami gozdnatega parka, zunanje in notranje bazene, telovadnico in sončno teraso.

Z odprtjem Grand Park Hotela, je mesto Rovinj dobilo promenado polno barov in restavracij, s sproščeno atmosfero in ekskluzivnimi butiki, ki ponujajo modo, umetnost, pohištvo, nišne parfume, nakit, dodatke, revije in naprave mednarodnih in popularnih hrvaških znamk. Promenada povezuje hotel z marino in nas hitro popelje vse do starega mesta. Tu pa se nahaja tudi Primi Terreni restavracija, ki kombinira klasične žar okuse, v kombinaciji z modernimi koktelji in glasbeno spremljavo in Katarina’s Patisserie, ki velja za eno najboljših kavarn v mestu s svojo bogato ponudbo slaščic in sladoleda v duhu udobne in domače italijaske kavarne, s pogledom na prekrasno marino in mesto Rovinj seveda.

Grand Park Hotel Rovinj

Smareglijeva ulica 1A,
52210 Rovinj, Croatia

https://www.maistra.com/grand-park-hotel-rovinj

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si