5 preprostih lepotnih zaobljub, ki se jih ne bo težko držati v letošnjem letu

Začetek leta je pogosto povezan z novoletnimi zaobljubami in cilji, ki jih želimo doseči v prihajajočih mesecih. Velikokrat pa lahko preveč obsežne spremembe življenjskega stila predstavljajo prevelik izziv, zato se nam včasih zgodi, da jih ne izpolnimo. Letos si zato postavite preproste lepotne zaobljube, ki zahtevajo manj truda, kot si mislite. Kljub temu pa bodo, če se jih le boste dosledno držale, prinesle izjemne rezultate.

Tukaj je 5 preprostih lepotnih zaobljub za letošnje leto:

1. Vsakič pred odhodom v posteljo si odstranite ličila.

Če spite z ličili, močno škodite svoji koži. Ta se med spanjem namreč obnavlja, ličila pa ji to preprečujejo. To kožo poškoduje in lahko vodi do razkrajanja kolegena, kar se kaže v nastajanju gub, zamašenih porah in posledično nastanku aken, izdatnem sušenju in pokanju ustnic, krhkih trepalnicah ter razdraženih očeh. Tudi če ličila na koži puščate le tu in tam, lahko takšno početje škodi videzu vaše kože. Zato je ključno, da ličila pred spanjem dobro odstranite ter obraz nato navlažite s hranilno in vlažilno kremo. Koža vam bo hvaležna!

2. Enkrat za vselej prekinite z grizenjem nohtov in trganjem obnohtne kožice.

Verjamete ali ne, vendar to je zelo pogosta razvada številnih ljudi. Nekateri to počnejo nezavedno, spet drugi iz dolgčasa. Če ste med njimi tudi vi, s to grdo razvado prenehajte, saj je tudi potencialno nevarna. Z njo lahko povzročite bolečino in manjše ranice, v najslabšem primeru pa se utegne na nohtu in v ustni votlini razviti okužba. Poleg tega lahko dolgotrajno grizenje nohtov spremeni rast nohta in povzroči njegovo deformacijo. Kako prenehati s tem? Uporabljati začnite kreme, ki so namenjene boju proti tej navadi, saj je njihov okus zelo neprijeten. Lahko pa se tudi odločite za umetne nohte, predvsem pa je pomembna velika disciplina. A ne odnehajte, saj so nohti odraz zdravja, za katerega smo v prvi vrsti odgovorni sami.

3. Znebite se suhe kože v zimskih mesecih.

Suha koža se najpogosteje pojavi v zimskih mesecih, ko je zrak najbolj suh, razlike med notranjim, ogrevanim zrakom ter zimskimi zunanjimi temperaturami pa so največje. Zato je v tem času še posebej pomembno koži nameniti posebno pozornost in primerno nego, še toliko bolj pa je potrebno paziti, če imamo že po naravi suho kožo. Najbolje jo je negovati s hranilno dnevno in nočno kremo, ki je bogata z maščobami. V času zime si poiščimo kremo za obraz, ki vsebuje še več olja in vlažilnih sestavin. Puder izsuši kožo, zato je ob pogosti uporabi primerno kožo zaščititi še z vlažilnim serumom. Dermatologi priporočajo tudi, da je dobro vlažilno kremo nanesti na obraz, ko je ta še vlažen – idealno naj bi bilo v roku dveh minut po tuširanju. Ob tem ne pozabite tudi na suhe ustnice. Ključno jih je negovati z balzami ali olji za ustnice, ključno pa je tudi, da uživate dovolj tekočine ter imate zdravo in raznovrstno prehrano.

4. Redno čistite čopiče in gobice za nanos ličil.

Čiščenje čopičev in gobic za ličenje bi moralo biti redno opravilo, saj so ti vsakodnevno v stiku z našo kožo. Le s čistimi čopiči lahko obraz naličimo, brez da bi nanj nanašali nepotrebno umazanijo, ki škodi naši koži. V kolikor tega ne počnemo, se lahko hitro zgodi, da naša koža nanje odreagira v obliki zamašenih por in aken. Na trgu je veliko pripomočkov za čiščenje, lahko pa jih očistite tudi zgolj s toplo vodo in otroškim šamponom. GRAZIA predlaga, da čiščenje opravite vsaj enkrat na teden pred spanjem, da bodo pripomočki naslednje jutro že suhi. S pravilnim vzdrževanjem čopičev in gobic za nanos ličil, boste naredili veliko uslugo svoji koži, hkrati pa boste podaljšali njihovo življenjsko dobo.

5. Poskrbite za lasišče.

Lasišče je temeljna osnova, s katero začnemo skrb za svoje lase. Ključno je, da ga redno umivate in čistite, vendar naj to ne bo prepogosto, ob tem pa ne uporabljajte premočnih sredstev, saj lahko ti vodijo v suhost in razdraženost lasišča. Prav tako si las ne umivajte s prevročo vodo, temveč raje z mlačno. Poleg tega lahko lasišče negujete tudi z masažo, s katero se poveča cirkulacija krvi po lasišču in vratu, okrepijo se korenine in lasje rastejo hitreje. Prav tako se ob masaži zmanjša stres, kar omogoči učinkovitejše delovanje telesa. Uporabite lahko svoje prste ali kar silikonsko krtačo. Masaži lahko dodate tudi kakšno olje, kot je na primer ricinusovo ali arganovo. Izvajate jo lahko večkrat na teden. Lasišču namreč v večini posvečamo premalo pozornosti, a ravno tukaj bi moral biti poudarek, saj le zdravo lasišče vodi v zdrave in močne lase.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si