6 jesenskih nasvetov, kako do bolj učinkovitega učenja

1. Prevetrite misli s sprehodom po jesenskem gozdu

Da je hitra hoja dobra za telo, že vemo, vendar po študiji dobrodelne organizacije za duševno zdravje Mind izboljša tudi vaše psihično počutje. Ko postanemo aktivni, zmanjšujemo tesnobo in stres, se borimo proti slabemu razpoloženju in povečamo samozavest, zaradi česar se počutimo bolje tako navznoter kot nazven. Sprehode priporočamo predvsem pred prihajajočimi izpiti, saj misli dodobra prevetrijo za prejem novega znanja.

2. Topli popoldnevi z Barcaffè Classic Extra Creamy

Ne glede na to, ali ste si med učenjem vzeli trenutek zase na kavču ali se popoldan raje sprostite v objemu družine, je najbolje narediti pavzo v domačem okolju. Poskrbite, da boste dobro založeni z zdravimi prigrizki, ki spodbujajo miselne procese, prav tako pa naj ne manjka posladek s kremastim kapučinom Barcaffè Classic Extra Creamy, s katerim se boste tako ogreli kot posladkali. Med okusi kapučinov Barcaffè lahko izbirate tukaj.

3. Naredite jesenski seznam predvajanja

Za prijeten premor med učenjem dobro poskrbi glasba. Čeprav poletne pesmi lažje pridejo na misel, obstaja več jesenskih melodij, kot se jih morda zavedate – Autumn Almanack skupine The Kinks, Autumn Leaves Eda Sheerana ter Autumn in New York Elle Fitzgerald in Louisa Armstronga vas bodo med odmorom povsem preusmerile od študija in spočile vaše misli.

4. Berite jesensko poezijo

Zakaj si med sprehodom ne bi za pet minut popolnoma prečistili mislih vsakdanjih skrbi, se odpočili na slikovitem mestu in prebrali nekaj klasične jesenske poezije od Johna Keatsa do Emily Bronte? Morda vas bosta angleška klasika spodbudila, da postanete lirični in napišete tudi svojo sezonsko odo.

5. Jesenska jutra si posladkajte z domačo marmelado

Ena od prednosti izpitnega obdobja je, da se lahko učite doma ter imate tako več časa za dejavnosti, kot je na primer kuhanje marmelade. Izbirajte med okusnim sadjem od hrušk, črnega ribeza, borovnic ali kosmulj, najbolj sladkosnedim pa se bosta prilegli marelična ali jagodna marmelada. Na jutranjem krožniku boste imeli pisane jesenske barve, z nekaj ponovitvami priprave marmelade pa jo boste imeli na zalogi vse do spomladi.

 6. Poskrbite za dovolj spanca

Jeseni zaradi krajših dni in daljših noči naše telo proizvaja več melatonina, zaradi česar se lahko počutite bolj utrujeni kot običajno. Večja proizvodnja melatonina vpliva na manjše izločanje hormona sreče serotonina, kar lahko privede tudi do občutka žalosti. Slabo počutje premagajte z vnosom sadja in vitaminov, predvsem vitamina D, obenem pa poskrbite za dovolj spanca, da si boste naučeno zapomnili za dlje časa.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si