LIT hekaton: inoviranje in ustvarjalnost z roko v roki

V svetu, kjer so TikTok trendi in Instagram filtri pogosto v središču pozornosti, ne preseneča, da finančna in zavarovalniška pismenost morda nista najbolj vroči temi na radarju t. i. generacije Z. Nobena generacija v svoji mladosti ni namenila prav veliko časa zavarovalništvu in finančni izobrazbi, a si zadnja leta projekt LIT: Lajf = igra tveganja to želi spremeniti. GRAZIA z vami deli podrobnosti!
Slovensko zavarovalno združenje (SZZ) je leta 2019 izvedlo raziskavo finančne pismenosti odraslih v Sloveniji. Rezultati raziskave pri mladih niso pokazali pretiranega optimizma glede te tematike. Ugotovili so namreč, da je raven finančnega znanja med anketiranci, starimi med 18 in 24 let izrazito nizka, in to kljub temu, da je veliko udeležencev samih zase menilo, da so finančno vešči.

Je lajf res igra tveganja?

Kako pristopiti do mladih s tako, na prvi pogled neprivlačno, a pomembno tematiko? SZZ je odgovor na to našel v projektu LIT, katerega cilj je povečati finančno in zavarovalniško pismenost med generacijo Z, hkrati pa osvetliti zavarovalniško industrijo kot obetavno področje za prihodnjo kariero. S projektom, ki zdaj poteka že tretje leto, preko Instagrama, TikToka, Facebooka in drugih kanalov ter sodelovanj s strokovnjaki na področju financ uresničujejo svoje poslanstvo. A čeprav so družbena omrežja najlažji način za pristop do mlade generacije, se gen-Zjevcem približajo tudi na vsakoletnem LIT hekatonu.

LIT hekaton ni tisti običajen hekaton. Predstavlja platformo, kjer trčita inovacija in finančno ter zavarovalniško opismenjevanje. Gre za intenzivni, 48-urni dogodek, v katerem skupine mladih tekmujejo, kdo bo oblikoval najboljšo rešitev za izziv, ki jim ga je predstavil SZZ. Izziv je seveda vsako leto drugačen, lansko leto se je vrtel okoli igrifikacije, letos pa organizatorji LIT hekatona obljubljajo, da bodo meje ustvarjalnosti premaknil še dlje.

V boj za dva tisoč evrov

Udeleženci LIT hekatona se ob najboljši rešitvi borijo tudi za denarno nagrado v višini 2.000 evrov, kar jim predstavlja še dodatno motivacijo. LIT hekaton predstavlja veliko več kot le finančno spodbudo, ampak služi tudi kot izobraževalno ustvarjalni forum, ob snovanju rešitev pa tekmovalce usmerjajo tudi mentorji iz slovenskih zavarovalnic. S tem udeleženci prejmejo neprecenljiv vpogled v panogo in potencialne karierne poti:

 

»LIT hekaton je bil zame in za mojo ekipo prva takšna izkušnja. Preko prijetnega, sproščenega vzdušja nas je organizacijska ekipa vpeljala v vikend razmišljanja, “googlanja”, povezovanja, pisanja, skiciranja … Po oblikovanju ideje in delitvi nalog je vsaka članica ekipe oblikovala svoj del. Pomagalo je, da smo ekipo sestavljale študentke različnih področij, saj je tako vsaka pripomogla na svoj način. Prav nam je prišel tudi posvet z mentorji. Kljub temu da naša ideja ni zmagala, smo se veliko novega naučile in ustvarile zanimivo idejo (…).« je o povedala LIT hekaton 2022 Lucija.

Če ste dijaki ali študenti, stari nad 18 let in iščete dinamično priložnost za izboljšanje svoje finančne pismenosti med raziskovanjem zavarovalniškega sektorja, je LIT hekaton prav gotovo za vas! Zberite ekipo treh ali štirih mladih in se podajte na pot znanja, ustvarjalnosti in mreženja. Ura tiktaka, saj se prijave za letošnji LIT hekaton zaključijo 12. novembra. Ne zamudite priložnosti in se še danes registrirajte tukaj

Prijavni obrazec je dostopen na povezavi, kjer so zbrane tudi dodatne informacije in pogoji za sodelovanje. Dodatne brezplačne izobraževalne vsebine so na voljo na Instagramu @lajfjeigratveganja, Facebook strani, TikToku in spletni strani. Aktualne priložnosti za delo, izobraževalne dogodke, zabavne in poučne vsebine pa lahko vsak mesec spremljate v LIT novičniku za mlade (prijava na LIT novičnik).

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si