Ali se vrača trend pobeljenih obrvi?

Trend pobeljenih obrvi je kraljeval v 90. letih, vse pa kaže na to, da znova postaja izredno priljubljen.

Ta lepotni trend je znova zaživel že v začetku letošnjega leta, na modni reviji Versace. Po modni pisti se je takrat sprehodila priljubljena manekenka Gigi Hadid, oblečena v drzno rdečo barvo od glave do pet, piko na i pa so videzu dodale pobeljene obrvi.

Kontroverzen trend so kmalu začele posnemati še druge modne navdušenke, predvsem pa se je razširil v zadnjem mesecu, v času tednov mode. Na modnih brveh smo lahko opazili številne manekenke, katerim so modni vizažisti pobelili obrvi, prav tako pa so trend posnemale tudi obiskovalke modnih revij. Med njimi je bila tudi Nicola Peltz, ki se je v Parizu pojavila s svojim možem Brooklynom Beckhamom.

Poleg nje so v zadnjem času trend posnemale tudi manekenka Bella Hadid, pevka Dove Cameron, igralki Lily James in Julia Fox, nedavno pa tudi zvezdnica Kylie Jenner. Sploh ona je močno spodbudila porast zanimanja za drzen trend. Po tem, ko je Kardashianova sliko objavila na družbenih omrežjih, naj bi se namreč spletno iskanje za pobeljene obrvi več kot podvojilo!

IG @kyliejenner

IG @bellahadid

Slavnim osebam in modnim oblikovalcem je torej izredno všeč trend pobeljenih obrvi, toda zakaj je pravzaprav ravno zdaj v porastu? Po mnenju strokovnjaka za obrvi Joeyja Healyja, gre za evolucijo 90-ih let in estetike Y2K. “V trenutnih časih, ko se poskušamo izvleči iz pandemije, želijo ljudje eksperimentirati s svojim videzom in se na novo odkriti z nečim svežim in novim,” je povedal Healy. “Gre za zelo modno osredotočen videz, in čeprav ga je težko izpeljati, so ljudje pripravljeni narediti drzen korak in resnično stopiti izven okvirjev.” Pravi tudi, da je videz navdihnila modna pista, kjer očitno še vedno kraljuje, pionirji pa so bili umetniki ličenja, kot je Kevyn Aucoin.

Kaj pa menite vi? Bi si upali posnemati ta kontroverzen trend?

Naslovna slika: IG @kendalljenner

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si