Ali veste, kakšen je rok uporabnosti kozmetičnih izdelkov?

Za zdrav in negovan videz kože je izjemno pomembno, kateri izdelki pridejo v stik z njo, a ne le glede na sestavo, temveč tudi na rok uporabnosti. Če se želite izogniti draženju in neprijetnim reakcijam na vaši koži, poskrbite, da bodo vaši lepotni izdelki sveži.

V nadaljevanju preberite, koliko časa lahko uporabljate vaše lepotne izdelke in kdaj je čas, da jih vendarle zamenjate:

Maskara, svinčnik za oči, črtalo za oči: 3 do 6 mesecev. Zaradi stika z očmi je pomembno, da so ti izdelki sveži, sicer lahko nakopičene bakterije povzročijo draženje.

Puder, korektor: 1 leto. Vse tekoče formule lahko “zdržijo” tudi do enega leta, vendar je pomembno, da aplikatorji ne pridejo v stik s kožo, da ne bi prenesli nečistoč in bakterij – zato uporabljajte posebne čopiče.

Izdelki za ustnice: 1 leto. Tudi balzami, glosi, svinčniki za ustnice in šminke imajo daljšo življenjsko dobo, v kolikor pa prej spremenijo videz ali vonj, jih zamenjajte.

Izdelki za nego oči: 6 mesecev. Dlje kot obstojijo, večja je možnost, da se v njih razvijejo bakterije, ne glede na to, koliko skrbite za higieno.

Izdelki za čiščenje obraza: do 8 mesecev.

Izdelki v prahu: 1 leto. Senčila, bronzerji in rdečila se lahko menjajo enkrat letno, po potrebi tudi prej, če se kakorkoli spremenijo ali zlomijo.

Vlažilna krema: 6 mesecev do enega leta. 6 mesecev, če je krema v škatli in 1 leto, če je v tubi.

SPF: Zamenjajte ga vsako leto, saj je pomembno, da so ti izdelki sveži.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si