Bi jo nosile? Biserna ogrlica, ki jo imajo vse zvezdnice

Biseri so nas večinoma spominjali na Pariz v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, na odsev naše babice v ogledalu, ko se pripravlja na posebno priložnost ter na morje in oceane, v katerih najdemo nešteto školjk.

Nikoli pa si ne bi mislili (nikoli ne reci nikoli!), da bo biserna ogrlica postala nov modni trend leta 2021 in celo preplavila družbena omrežja. Govorimo o ogrlici Vivienne Westwood, ki je našla svoje mesto okoli vratu vseh vplivnih in slavnih oseb.

Med zvezdnicami, ki jo nosijo, so Kylie Jenner, Bella Hadid in Rihanna, ki so jo na ulicah New Yorka opazili pred dvema dnevoma. Oblečena je bila v kavbojke z nizkim pasom (oh ne, ali se spet vračajo na modno sceno?), nezapeto jakno iz tvida, za modni dodatek pa je izbrala zeleno šilt kapo in ogrlico Vivienne Westwood.

Ogrlico smo lahko opazili tudi na letošnji podelitvi glasbenih nagrad brit, kjer je v njej zasijala pevka Dua Lipa.

Toda zakaj je ta ogrlica tako priljubljena? Ogrlica namreč vsebuje simbol, ki je zaščitni znak ikonične modne oblikovalke. Gre za kombinacijo krogle s križem, ki se uporablja kot simbol monarhične moči in pravičnosti, ter Saturnovega prstana. Ta predstavlja prenašanje tradicije (krogla) v prihodnost (Saturnov prstan), ki tako figurativno opisuje delo Vivienne Westwood.


			
						
					  			  

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si