Bi svoje pecivo delili z najboljšim sosedom?

V M SOSESKI se išče najboljše slovensko pecivo, ki bo pobožalo brbončice in dušo ter navdušilo s prepletom tradicije in sodobnosti. Bralci Grazie, kdo bo svojega okronal za »Naj slovensko pecivo« in si spekel nagrado 2.000 evrov?

 

Naj slovensko pecivo

Iz domače kuhinje na prodajne police najboljšega soseda

Na Mercatorjevi vsebinski platformi M SOSESKA se pripravlja najbolj nostalgična oddaja Naj slovensko pecivo. K sodelovanju se lahko prijavite vsi, ki želite vsej Sloveniji zaupati skrivnost priprave vašega najljubšega omamnega recepta. Mercator bo najboljše in najbolj unikatno pecivo iz domače kuhinje postavil na svoje prodajne police.

Strokovna žirija bo izmed vseh prijavljenih iz cele Slovenije izbrala 8 top kandidatov, ki bodo s sosesko delili svoje recepte. Obiskal jih bo voditelj oddaje Uroš Bitenc, ki bo sladice osebno poskusil.

 

Uroš Bitenc

 

»Veselim se, da bom lahko sodeloval s posamezniki, ki jim peka predstavlja strast, sprostitev, neizmerno veselje in zabavo. Prav tako sem navdušen, da me bodo spustili v svojo domačo kuhinjo, mi zaupali najljubši recept in prišepnili še skrivno sestavino. Morda pa vendarle zadostuje le ščepec ljubezni, kdo ve,« je povedal voditelj oddaje Naj slovensko pecivo Uroš Bitenc.

 

Žirijo bosta poleg predstavnika Mercatorja sestavljala še prof. dr. Janez Bogataj in Polona Klančnik. Oba sta poznavalca slovenske kulinarike, peciv in tradicionalnih receptov.

 

Polona bo v receptih iskala predvsem novodobno tradicijo, nekaj posebnega in izstopajočega.

 

Polona Klančnik

 

»Mogoče bo to kakšna sestavina, na katero v določenem sicer tradicionalnem pecivu ne bi niti pomislili. Pretvarjanje iz sladkega v slano ali obratno je lahko zelo zanimivo,« je povedala žirantka Polona Klančnik.

 

 

Prof. dr. Bogataj kot etnolog dodaja, da lahko dediščino peciva v Sloveniji uporabite kot navdih za interpretacijo in iskanje novih rešitev.

 

Janez Bogataj

 

»Ljudem namreč omogoča, da se ozrejo pred lokalni prag in k sodobnim rešitvam. To je priložnost za prihodnost,« je povedal prof. dr. Bogataj.

 

Kako lokalna jed ohrani svojo identiteto s sodobnim pridihom?

V vsaki izmed prvih osmih epizod bomo spoznali edinstven recept in njegovega kreatorja, v deveti epizodi pa bo vseh osem finalistov pripravilo svoje pecivo za žirijo, ki jih bo preizkusila in izbrala tri superfinaliste. Mercator bo njihova peciva spekel in jih postavil na svoje police, kjer bodo kupci odločili, kdo ima res najboljše pecivo v soseski. V slavnostni deseti epizodi bo razglašen zmagovalec, ki prejme nagrado 2.000 evrov, njegovo pecivo pa bo najboljši sosed umestil tudi v svojo redno ponudbo!

 

Ne oklevajte in se prijavite na natečaj Naj slovensko pecivo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si