Matild Palace hotel

Z vrnitvijo ikone, se priče pisati vaša zgodba. 

Od trenutka, ko vstopimo v Matild Palace je jasno, da hotel predstavlja madžarsko dediščino, ki je bistvo njegovega dizajna in njegove zgodbe. Zgrajen v času Belle Epoque, leta 1902 je bil Matil Palace narejen pod vodstvom njenega veličastva Marie Clotilde Savojske, kot ključni družbeni hub v mestu. Princesa je sanjala o dveh palačah, ki vse obiskovalce, ki se čez most pripeljejo v mesto, pozdravita kako graciozni gospodični. Palača je tako trenutno pod UNESCO zaščito, hotel pa si danes prizadeva, da svoje goste navdihne s svojo bogato zgodovino, kulturo in epikurejsko odličnostjo. Luksuzno okolje v kombinaciji z avtentično izkušnjo, danes torej služi kot eden najbolj spektakularnih izhodiščnih točk, za raziskovanje Budimpešte.

Hotel ponuja 111 luskuznih  sob in 19 suit, vse popolno opremljene s prekrasnimi detajli, kot so posteljna naslonjala in parket madžarske izdelave, kopalnice v stilu madžarskih termalnih spajev in seveda s super hitrim wi-fijem in 55” Smart OLED zracalno televizijo. Kot se za hotel v madžarski prestolnici spobodi, bomo pravo razvajanje doživeli v Swan Spa, ki predstavlja pravo madžarsko termalno doživetje, s savnami in solno sobo v kombinaciji s Hammam rituali, ki bodo obduili naše čute in prečistili misli, telo in duha.

Pika na i, pa je seveda kulinarična ponudba hotela Matild Palace, ki vsekakor ne bo razočarala in bo popolno zaokrožila naš obisk Budimpešte. Večer začenjamo v restavraciji Spago by Wolfgang Puck, legendarnega chefa, ki prinaša svoj kulinarični in družbeni fenomen Beverly Hillsa in z restavracijo Spago ustvarja pravi gastronomski epicenter. Gre za njegovo prvo evropsko restavracijo v kateri kalifornijsko kuhinjo meša z madžarskimi in svetovnimi akcenti, v sofisticirani in vabljivi atmosferi, Grazia pa toplo priporoča predjed s hobotnico in skutino pito za posladek!

Noč pa je še mlada in tako večerji sledi skrit biser hotela Matild Palace, skrivni koktalj bar The Duches, ki pa danes velja za eno najbolj popularnih mest v Budimpešti, ki navdušuje s svojih širokim naborom koktajlov, izbrano vinsko karto in seveda prekrasnim rooftopom z božanskim razgledom.

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Vaci Utca 36

Budapest, 1056 Hungary

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si