Bojan Cvjetićanin: »Nihče ne more sam ustvariti to, kar lahko skupina, ki stremi k istemu cilju«

Po mesecu dni od izida drugega albuma skupine Joker Out je Bojan Cvjetićanin v pogovoru s fotografom Primožem Lukežičem v sklopu Barcaffèjevih portretov ob kavi spregovoril o dveh Bojanih – Bojanu na odru in tistemu, ko stopi iz soja žarometov.

Ker je Bojan strasten kavoljub sta najprej pokomentirala mnogim čarobni napitek – kavo. Primož mu je pripravil turško kavo Barcaffè, saj takšno Bojan najraje pije.

Če bi ga želeli razveseliti, ga povabite na kavo, a pazite; brez sladkorja, predvsem pa z mlekom brez laktoze. Če mu boste pripravili slabo skodelico kave, boste takoj vedeli, saj ji bo Bojan dodal… Preverite na spletni strani Barcaffè

Publika ga je premaknila do te mere, da ni mogel kontrolirati glasu

Cvjetićanin priznava, da čuti, da spada na oder, pa vendar ne mara nastopati sam – to mu povzroča neprijetne občutke, nervozo. Vrže ga iz cone udobja in tega ne mara. Ko je na odru z bendom, ve, da »ne more iti nič narobe«, saj se fantje med sabo izjemno podpirajo. Kljub temu je Primožu v video intervjuju zaupal, da je na odru enega izmed največjih regijskih glasbenih festivalov bil živčen do slabosti, čeprav so vsi člani zasedbe bili ob njemu. Ne gre za strah pred velikimi odri, saj pod sojom žarometov v Križankah občutka nervoze ni poznal. Ravno nasprotno, pravi, da ga je publika tako premaknila, da med petjem ni mogel kontrolirati glasu. »Bil sem v takšnem zanosu čustev, da imam občutek, da še nikoli nisem tako fušal.«  A v zanosu je bila tudi publika, ki ji je skupina Joker Out pustila leta nepozabnih skomin.

Bojan, ko ni na odru

Zase pravi, da je odprt, da je zmeraj rad zabaval ljudi, predvsem pa bil med njimi.  A včasih se mu zdi, kot da je v izložbi. 

»Ko sem zunaj na kavi. Ni mi všeč. Vedno sem sanjal, kako je to, ko si rock star. Ko sem to izkusil, sem začel paziti na vsak svoj gib in mi je v situacijah, ko mi ne bi smelo biti nerodno, nerodno. Če bi lahko izbrisal ta aspekt slave, bi ga takoj,« pove Bojan in dodaja, da koncerte rad izvaja, a trenutki, ko mora v javnosti razmišljati o vsakem koraku, ga utesnjujejo.

Po Stožicah napoveduje pavzo v Sloveniji in nastope v tujini

Celotna zasedba je na nov album izjemno ponosna, veliko jim pomeni tudi to, da je album z navdušenjem sprejela tudi publika. »Tvoja publika so ljudje, ki jih imaš zelo rad in jih ceniš, zato ti njihovo mnenje veliko pomeni,« pravi Bojan. A po prihajajočem koncertu v Stožicah, napoveduje premor – po Sloveniji. In kam odhaja Joker Out? Čez lužo!

Joker Out so navdušili priznanega losangeleškega producenta, ki si je zadal osebno nalogo, da jim omogoči turnejo po drugi celini. Zavzetost in zaupanje vase tako Bojana kot drugih članov skupine – vrednoti, ki jim bosta nedvomno v izjemno pomoč na turneji onkraj Evrope, je mogoče zaznati že v Barcaffèjevem intervjuju. V pogovoru se Cvjetićanin spominja pristnih trenutkov, ko so z zasedbo tik pred izidom drugega albuma Demoni ob polnoči sedeli na kavču in uživali v njegovem izidu. Ja, v javnost so ga poslali točno ob polnoči. Kljub temu, da so morali drugi album skončati v roku treh tednov, so verjeli, da jim bo uspelo. Kot pravi sam, je bil ta album za Joker Out nekaj tako pomembnega, da so bili prepričani, da jih bo inspiracija zadela v pravem trenutku. In res jih je. Več inspirativnih video pogovorov z navdihujočimi gosti najdete na spletni strani Barcaffè – kmalu že z novim portretom ob kavi.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si