Chanel haute couture kolekcija pomlad poletje 2024

»Chanel v meni vzbudi čustva, ki jih uporabljam kot navdih, kolekcijo za kolekcijo. Moje poslanstvo je najti nove načine za pripovedovanje najlepših zgodb.”

Gumb, ki je takoj prepoznaven kot koda CHANEL, olajša odpiranje in zapiranje oblačila. Zahvaljujoč gumbom so se ženske lahko znebile vsega, kar jim je onemogočalo prosto gibanje. Gabrielle Chanel je gumbe obravnavala z največjim spoštovanjem. Kot dragulj, ki dodaja pridih drznosti in iskrice edinstveni privlačnosti, katere teoretičarka in obrtnica je bila. Virginie Viard, simbol emancipacije, ponese ta dragulj-gumb v svet baleta in plesa. Tu se moda, glasba, gledališče in slikarstvo združijo kot fizična poezija in izvajalci, ki se jih dotakne milost ali čudenje, za kratek čas uidejo zakonom narave. Poleg mehkobe tega lahkotnega in visečega sveta kolekcija Haute Couture za pomlad-poletje 2024 spominja na velika imena plesa, od katerih si sposodi njihov izjemen slog in afirmacijo zmagoslavnega telesa.

»Pogosto razmišljam o plesu, to je pomembna tema pri Chanelu. Hiša je blizu svojim institucijam, svojim koreografom in plesalcem, ustvarjamo kostume za balet. Poskušala sem združiti moč in finost teles in oblačil v zelo eterično kolekcijo, sestavljeno iz tila, volančkov, gub in čipke.”  

Tako se razpre pokrajina prosojnih kratkih ravnih kril, dolgih oblek, kombinezonov in majhnih pelerin, okrašenih z vezeninami, ki prikazujejo draperije, majhne pentlje, žepe iz iluzijskega tila, čipkaste pasove, bleščice, pletenice in majhne rožice. Moške figure in lepota telesa dajejo povod za zelo ženstveno kolekcijo, ki se nosi preko belih baletnih trikojev in hlačnih nogavic. V letu, ki ga zaznamuje vitalnost povezav, ki združujejo CHANEL in ples, stoletje po prvih zasnovah Gabrielle Chanel za balet, kolekcija, v kateri prevladujejo rožnati in beli akvareli, svoje note živih barv dolguje Ballets Russes Léona Baksta in Sergeja Diaghileva. Puhovke iz tila, kapuce, kreativna direktorica dodaja tudi reference na sodobno kulturo, s petami za dodatno privlačnost.

Na povabilo Virginie Viard so Kendrick Lamar, Dave Free in Mike Carson oblikovali scenografijo, ki spominja na simbole Haute Couture, tako kot film The Button, z Anno Mouglalis, Naomi Campbell in Margaret Qualley v glavnih vlogah. Igralka, ambasadorka Hiše in izvrstna plesalka, ovita v til, odpre predstavo. »Ples mi vzbuja vse tiste zgodbe in čustva, ki so mi pri srcu in jih z veseljem predajam in pripovedujem,« zaključuje Virginie.

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si