Chanel spring summer 2022

Za pomladno/poletno kolekcijo je Virginie Viard, svojo inspiracijo črpala iz fotografov: “Ker modo predstavljajo oblačila, modeli in fotografi. Karl Lagerfeld je v svojih časih sam fotografiral Chanelove kampanje in zato se danes oziram na fotografe. Všeč mi je kako oni vidijo Chanel in me s tem podpirajo in inspirirajo.”

Duo Inez & Vinoodh sta se podpisala pod fotografijami nove kolekcije, skupaj s petimi filmčki, ki vključujejo Lily-Rose Depp, Alma Jodorowsky, JENNIE, Rebecca Dayan in Quannah Chasinghorse-Potts v ponavljajoči igri s kamero v roki. “Gre za magični predmet in sexy gesto, ki obudi toliko spominov. Oboževala sem zvok bliskavice ob modni pisti v 80ih letih in sem tako želela podoživeti ta občutek.” 

In prav takšna je bila modna revija in modna pista v Grand Palais Éphémère, kjer se je predstavila kolekcija polna preprostih kopalk, kratkih oblekic, mrežastih kril,  okrašenih jaken in jeans oblek. Na pisti niso manjkali tudi vzorci- veliki, pisani metulji na črnem šifonu, velike nakupovalne ali majhne okrašene torbice in Mary-Janes sandali, ki nas spominjajo na piratske čevlje, saj kot je povedala Virginie, vedno želim dodati nekaj romantičnega. Dotik misterioznosti. 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si