Dragulji in diamanti – najboljši prijatelji žensk

Foto: IG @malalan.eu

 

Če velja rek, da so diamanti najboljši prijatelji žensk, potem so barvni dragulji vsekakor najboljši prijatelji oblikovalcev nakita, saj neskončna paleta barv in strukture mineralov kar kličejo po ustvarjalnosti. 

 

O diamantih, najboljših prijateljih žensk

Diamant je skozi celotno zgodovino veljal in še velja za najdragocenejši naravni mineral na svetu. Tvorba čistega ogljika se je v milijonih let pod izjemno visokimi pritiski in temperaturami preoblikovala v najtršo naravno substanco globoko pod Zemljinim površjem, v doseg človeka pa so diamante prinesle vulkanske dejavnosti.

S preciznim oblikovanjem, torej brušenjem in poliranjem, iz dragih kamnov izvabimo mamljivo lesketanje, zaradi katerega dragulji že od nekdaj veljajo za najboljše prijatelje žensk. Diamante si poklanjamo v znak ljubezni, z njimi proslavljamo zares posebne priložnosti ali pa jih preprosto uporabimo za popestritev vsakodnevnega videza. Prav tako kot marsikje drugje, pri diamantih ne velja pravilo ‘večje je boljše’ – pri izbiri idealnega dragulja za posebno priložnost moramo vedeti veliko več.

Odkrijte več: Malalan – O diamantih

 

Malalan Diamonds

 

O barvnih draguljih, najboljših prijateljih oblikovalcev nakita

Safir, rubin, smaragad, citrin … kateri pa je vaš najljubši dragulj?

Če velja rek, da so diamanti najboljši prijatelji žensk, potem so barvni dragulji vsekakor najboljši prijatelji oblikovalcev nakita, saj neskončna paleta barv in strukture mineralov kar kličejo po ustvarjalnosti. Najdemo jih v vseh mogočih barvah in barvnih kombinacijah, nekateri se pojavljajo praktično po celem svetu, spet drugi le na nekaj eksotičnih lokacijah. Vrednost jim določa njihova redkost in posebnost barvnega odtenka, pomembno vlogo pa imajo tudi enovitost barve in zanimivost vključkov v mineralu ter seveda kakovost brušenja.

Odkrijte več o dragocenih lastnostih draguljev: Malalan – O barvnih draguljih

 

Malalan rubin

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si