EasyPark in Renault v novem partnerstvu: plačevanje kar preko zaslona na avtomobilu

Tehnološki velikan za mobilnost EasyPark in avtomobilska znamka Renault pričenjata novo sodelovanje, ki voznikom omogoča, da izkusijo prihodnost parkiranja. Podjetji skupaj lansirata funkcije aplikacije EasyPark, ki so neposredno integrirane v informacijsko-razvedrilni sistem novega Renaultovega avtomobila Megane E-Tech Electric.

Parkiranje s samodejnim zaključkom, brez uporabe mobilnika

Novo sodelovanje med EasyParkom in Renaultom brezhibno integrira aplikacijo EasyPark v Renaultov novi model avtomobila Megane E-Tech Electric, tudi v prihajajoči Renault Austral. Vozniki tako lahko naložijo aplikacijo neposredno v informacijsko-razvedrilni sistem avtomobila ter izkusijo številne nove funkcije in možnosti za nadaljnje izboljšanje vozniške izkušnje. Ena od funkcij je »Autostop«, ki samodejno konča sejo parkiranja, ko avto zapusti parkirno mesto.

“Prihodnost je v popolnoma digitalni parkirni izkušnji”

“Inovativne rešitve, ki jih ustvarjamo skupaj z Renaultom, so prihodnost popolnoma digitalne parkirne izkušnje. Z integracijo naše nagrajene aplikacije v informacijsko-razvedrilne sisteme avtomobilov dobimo novo paleto možnosti, s čimer je parkiranje in mobilnost še enostavnejša. Ko je aplikacija integrirana v samo vozilo, se zdi vizija avtomobila, ki lahko sam zažene in ustavi parkiranje, bližja kot kdajkoli prej,” pravi Cameron Clayton, izvršni direktor skupine EasyPark.

EasyPark in Renault na slovenskih tleh

Renaultov informacijsko-razvedrilni sistem “OpenR Link” temelji na Androidovem operacijskem sistemu Android Automotive. S prenosom aplikacije v avtomobil lahko voznik upravlja parkiranje prek zaslona avtomobila brez parkirne naprave ali pametnega telefona. Poleg tega integrirana aplikacija odpira nadaljnje inovacije, ki se jih lahko veselimo v prihodnosti. “V Sloveniji lahko uporabniki storitve EasyPark tudi v vozilu Megane E-Tech Electric upravljajo z vsemi storitvami, ki jih EasyPark omogoča na naših tleh – od plačevanja in podaljševanja parkiranine na daljavo, polnjenja električnega vozila, upravljanja z več registrskimi številkami hkrati ter nastavitvijo korporativnega računa za svoje zaposlene. Med drugim lahko v nekaterih tujih državah z istim uporabniškim računom uporabniki koristijo tudi druge storitve skupine EasyPark, ki so v neki državi omogočene. Na primer funkcijo Find & Park, kjer si lahko neko parkirno mesto rezervirate vnaprej. Te funkcije se bomo v prihodnosti razveselili tudi pri nas,” je povedal direktor EasyPark Slovenija Uroš Maklič.

EasyPark že ima podobna partnerstva z avtomobilskimi znamkami Volvo, Polestar in Mercedes Benz. Od danes je aplikacija na voljo tudi za prenos prek trgovine Google Play v Megane E-Tech Electric in vseh vozilih, ki podpirajo OpenR Link. Iz podjetja Renault Slovenija sporočajo, da so že odprli naročila za električno vozilo Megane E-Tech Electric, prvi avtomobili naj bi h kupcem prišli že jeseni.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si