Eden najbogatejših parov na svetu se ločuje

“Po veliko razmisleka in veliko dela v najinem odnosu sva se odločila, da končava najin zakon,” sta zapisala na Twitterju. Bill Gates je bil v 70. letih prejšnjega stoletja eden od soustanoviteljev največjega računalniškega podjetja Microsoft in dolga leta najbogatejši človek na svetu.

 

Foto: Instagram

 

Par ima tri otroke in skupaj vodi fundacijo Bill&Melinda Gates Foundation, ustanovljeno leta 2000, ki je od takrat za različne projekte, povezane z zdravjem, bojem proti revščini, namenila več kot 53 milijard dolarjev.

 

Družina začenja novo življenje

Kot sta sporočila prek Twitterja, bosta kljub ločitvi nadaljevala skupno delo v fundaciji. Ob tem sta pozvala k spoštovanju zasebnosti, “ko naša družina začenja novo življenje”.

CNN navaja, da je prošnjo za ločitev v Washingtonu vložila Melinda Gates, pri čemer naj bi sodnika pozvala, naj odobri ločitev na podlagi pogodbe o ločitvi, ki sta jo sklenila zakonca. Finančne podrobnosti niso znane.

 

Spoznala sta se v službi

56-letna Melinda se je Microsoftu pridružila kot produktni vodja leta 1987, zbliževati pa sta se začela na eni od poslovnih večerij v New Yorku istega leta. Kot je v dokumentarnem filmu za Netflix pojasnil Bill Gates, “nama je bilo zelo mar drug za drugega in tako sta bili samo dve možnosti: ali se ločiva ali pa se poročiva”. K temu je Melinda dodala, da je metodični Bill ob tem na tablo zapisal prednosti in slabosti poroke.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si