Gucci predstavlja pametni prstan Gucci x Ōura Ring

Italijanska modna hiša Gucci zopet navdušuje, saj z novim modnim dodatkom vstopa na področje zdravja in dobrega počutja. 

Modna hiša Gucci je sklenila partnerstvo s finskim podjetjem Ōura, ki je razvilo pametni prstan Gucci x Ōura Ring. Gre za posebej oblikovan visokotehnološki prstan, ki vsebuje napredno elektroniko in natančne senzorje. Pametna naprava lahko spremlja srčni utrip, telesno temperaturo, aktivnost, vključuje pa tudi funkcijo analize spanja, ki spremlja kakovost vašega spanja. Vsak dan se prilagojene meritve nato prevedejo in povzamejo v različne rezultate, skupaj z vpogledi, ki uporabnikom svetujejo, kako optimizirati svoje zdravje. Do vseh teh podatkov lahko dostopate preko aplikacije Ōura. Baterija zagotavlja maksimalno avtonomijo en teden, obroč pa se polni z brezžičnim polnjenjem.

Razvijalci originalnega pametnega prstana trdijo, da so senzorji njihove naprave učinkovitejši od drugih nosljivih naprav. Razlog je namreč v tem, da se prstan tesneje prilega telesu, kot na primer pametna ura. A ta prednost je tudi težava, saj se oblika in velikost prstanov razlikuje od osebe do osebe. Prstana namreč ni mogoče nastaviti tako enostavno kot uro ali zapestnico. Zato podjetje Oura uporabnikom pošlje komplet za merjenje prstov, da jim nato pošlje prstan po meri.

Seveda pa pametni prstan Gucci x Ōura Ring odlikuje prav poseben dizajn, kar se za modno hišo tudi spodobi. Prstan je  opremljen z usnjem in titanom, na njem pa seveda izstopa Guccijev ikonični logotip iz 18-karatnega zlata. Prav zaradi tega je to več kot le povprečen zdravstveni dodatek, ki bo očaral vse modne navdušence.

Prstan Gucci x Ōura Ring je na voljo v izbranih trgovinah po svetu ter na spletni strani gucci.com. Zanj bo treba odšteti 950 €, mesečna naročnina za dostop do vseh zdravstvenih podatkov pa znaša slabih 6 €.

FOTO: Gucci x Ōura

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si