Hit med poletnimi kriminalkami

55

 

Kraljica kriminalk se spremeni v resnično detektivko v filmu …

AGATHA IN IŠTARJINO PREKLETSTVO

… kmalu premierno na programu Epic Drama!

 

Kanal Epic Drama bo gledalcem v soboto, 26. junija, ob 21. uri, ponudil poslastico z novo celovečerno kriminalno dramo Agatha in Ištarjino prekletstvo, ki bo premierno predvajana v  Srednji in Vzhodni Evropi. Dramo je ustvaril producentski zakonski par Tom in Emily Dalton, v igralski zasedbi detektivskega filma v vlogi Christie blesti britanska igralka Lyndsey Marshal, v vlogi privlačnega zgodovinarja Maxa Mallowana pa Jonah Hauer-King, ki je igral tudi v seriji World on Fire.

Pozimi leta 1928 na jugu Iraka skupina britanskih arheologov pod vodstvom Leonarda Woolleyja (Jack Deam) in njegovih pomočnikov Maxa in Pearla (Crystal Clarke) v puščavi odkrije najdišče, kjer odkrijejo številne starodavne babilonske predmete, tudi glinasto tablico, na kateri je zapisano prekletstvo boginje Ištar. Prizadeta zaradi ločitve se v boju s svojo slavo in uspehom Agahta Christie poda v Irak, kjer se kmalu zaplete v mrežo umorov, spletk in ljubezni.

Dve leti po senzaciji, ki jo je povzročilo njeno enajstdnevno izginotje, Agata prispe v Bagdad, kjer spoznava kulturo in išče svoj mir. Najde pa Maxa, privlačnega mladega arheologa, s strelno rano na glavi.

Agatho, ki se znajde v dekadentni izseljenski skupnosti, oblegajo ljubosumni kolegi, podkupljivi uradniki, tihotapci antičnih predmetov in lokalno prebivalstvo, jezno zaradi tatvin njihove kulturne dediščine. Medtem ko se število trupel kopiči, se Agatha zaljubi v Maxa, vsem pa postane jasno, da ključ do rešitve skrivnosti leži zunaj kolonialne skupnosti; na delu je sila, na katero ne vpliva ne zgodovina ne ljudje, a Agatha se izkaže kot vredna nasprotnica.

Drama Agatha in Ištarjino prekletstvo prikazuje delčke resničnega življenja Agathe Christie in jih dopolni s skrivnostnimi umori, napetostjo, akcijo in romantiko. Film bo premierno prikazan na programu Epic Drama v soboto, 26. junija, ob 21. uri.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si