Ideja za zajtrk: šnite z borovnicami in limono

Zlato zapečene, mehke šnite z bogatim borovničevim prelivom že zvenijo sanjsko! So odlična izbira za zajtrk ali brunch ob tistih dneh, ko nam zapaše nekaj sladkega. Takšen obrok bodo oboževali tako otroci kot odrasli, dobra novica pa je tudi ta, da je njegova priprava enostavna in hitra.

Postopek

1. Najprej pripravimo pohane šnite

Sestavine

6 rezin en dan starega kruha (brioche, mlečni kruh)

4 jajca

240 ml mleka

120 ml sladke smetane

1/2 žličke soli

1 čajna žlička vanilijeve paste

1 žlica sladkorja

1 žlica masla

1 žlica ghee masla

 

Postopek

1. Brioche, oziroma mlečni kruh narežemo na 2 – 3 centimeterske rezine. V globok pekač damo jajca, mleko, sladko smetano, sol, vanilijo in sladkor. Dobro premešamo z metlico, da nastane gladka zmes. Vsako rezino kruha posebej potopimo v mešanico. Zelo pomembno je, da je kruh zelo zelo prepojen s tekočino. Nekajkrat ga z vilico obrnemo in pustimo v tekočini minuto. GRAZIA nasvet: V kolikor imamo občutek, da se kruh ne prepoji, ga nekajkrat napikamo z vilico.

2. Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo navadno maslo in gree maslo. Kruh v jajci dvignemo z lopatko ter prestavimo v vročo ponev. Pečemo po dve šniti naenkrat, oziroma toliko, da je dovolj prostora med njimi. Pečemo 4 minute na vsaki strani. Preden damo v tekočino naslednji kos kruha, jajčno mlečno mešanico dobro premešamo. Namesto ghee masla lahko uporabimo tudi rastlinsko olje ali kokosovo olje.

3. Pripravimo krožnik s papirnatimi brisačkami. Nanje položimo pečene šnite, da se znebimo odvečne maščobe.

 

2. Medtem ko pečemo šnite, pripravimo tudi borovničevo omako

Sestavine

200 g svežih ali zamrznjenih borovnic

1 čajna žlička sladkorja

1 čajna žlička gustina (koruznega škroba)

1/2 žličke limonine lupinice

sok 1/2 limone

60 ml vode

 

Postopek

V kozici premešamo borovnice, sladkor, gustin, limonino lupinico, limonin sok in vodo. Pristavimo na zmeren ogenj in počakamo, da zavre. Nato ogenj nekoliko zmanjšamo in pri rahlem vretju kuhamo minuto. Odstavimo z ognja.

 

3. Postrežemo

Čez šnite na krožniku razporedimo borovničevo omako. Po želji damo še 1/4 žličke limonine lupinice in takoj postrežemo, da so šnite še tople.

Dober tek!

RECEPT IN FOTOGRAFIJE: JERNEJ KITCHEN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si