Ideja za zdravo kosilo: testenine z brokolijem, limono in inčuni

Mnogi so leto 2023 začeli z novoletnimi zaobljubami, ki vključujejo bolj zdravo prehranjevanje. Če ste tudi vi med njimi, se boste razveselili recepta za testenine z brokolijem, limono in inčuni, ki predstavljajo odlično idejo za slastno zdravo kosilo. Prav tako so pripravljene izredno hitro, v zgolj 15 minutah, zato jih z lahkoto postrežemo vse dni v tednu.

Sestavine:

POSIP IZ DROBTIN – PANGRITATA

1 strok česna

1 žlica olivnega olja

4 žlice drobtin

 

TESTENINE Z BROKOLIJEM, LIMONO IN INČUNI

250 g brokolija

300 g testenin

2 žlici masla

1 žlica olivnega olja

1 strok sesekljanega česna

lupinica ene bio limone

10 filejev inčunov, vloženih v olje

40 g sladke smetane

20 g sveže nastrganega parmezana

Postopek:

1.  POSIP IZ DROBTIN – PANGRITATA

Česen drobno sesekljamo. Ponev postavimo na zmeren ogenj. Dodamo olivno olje. Česen prepražimo, da zadiši, nato dodamo drobtine. Med rednim mešanjem drobtine pražimo, da postanejo zlato rjavo zapečene, približno 3 minute. Prestavimo v skodelico in postavimo na stran.

2. SKUHAMO BROKOLI

Na zmeren ogenj pristavimo lonec s soljeno vodo. Ko voda zavre, dodamo narezan brokoli. V vreli vodi brokoli kuhamo 1 minuto, nato ga s penovko poberemo iz vode in ga pod hladno vodo ohladimo, da ustavimo proces kuhanja. V isto vodo dodamo testenine in jih kuhamo po navodilih iz embalaže. Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in prihranimo 250 ml vode.

3. TESTENINE Z BROKOLIJEM IN LIMONO

Na zmeren ogenj postavimo večjo ponev. Dodamo maslo in olivno olje. Ko se maslo raztopi, ogenj zmanjšamo, dodamo sesekljan česen in lupinico limone. Kuhamo kakšno minuto, da sestavine zadišijo, nato dodamo inčune, premešamo in kuhamo 1 minuto. Dodamo sok limone in začinimo s poprom. Dodamo še sladko smetano in premešamo. Odstranimo z ognja in v omako vmešamo nariban parmezan in polovico prihranjene vode od kuhanja testenin. Dodamo al dente kuhane testenine ter brokoli in dobro premešamo, da nastane slastna pašta. Po potrebi dodamo še preostalo vodo.

4. POSTREŽEMO

Testenine z brokolijem in limono razdelimo med štiri krožnike. Posujemo s hrustljavimi drobtinami in postrežemo.

 

RECEPT IN FOTOGRAFIJE: JERNEJ KITCHEN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si