Vabljeni na Blejski grad na ogled samostojne razstave akademske slikarke Nuše Smolič

Na Blejskem gradu v Galeriji Stolp je na ogled samostojna razstava akademske slikarke Nuše Smolič. Nuša je ravno zaključila s samostojno razstavo na Nizozemskem, sedaj pa svojo pot nadaljuje z razstavo Comm-Unity na našem Bledu.

Razstava Comm-Unity predstavlja deveto poglavje v nizu samostojnih razstav, ki jih akademska slikarka Nuša Smolič izvaja kot del svojega projekta zadnjega leta. Predstavitve potekajo v raznolikih krajih, kjer vsak kraj prispeva svoj edinstven ritem in vsaka od razstav oblikuje svoj unikaten koncept.

Comm-Unity predstavlja prostor, kjer se prepleta filozofija in psihologija ter soustvarjata edinstven mozaik človeškega doživetja. Razstava predstavlja serijo portretov z različnimi tehnikami, kjer se ob vsakem od njih razvije kompleksen dialog med gledalcem in umetniškim delom, ki transcendirata zgolj opazovanje ter vključuje tako čustva kot tudi razum. Filozofija razstave presega površinsko opazovanje slikovnega materiala. Gre za potovanje skozi notranji labirint vsakega posameznika, kjer se razkrivajo sanje, boji, zmage in rane. Vsak portret nam odpira vpogled v intimnost človeške duše, v njeno hrepenenje po povezanosti in razumevanju. Comm-Unity nas spodbuja, da presežemo omejitve lastnega jaza in se poglobimo v medsebojno deljenje, sprejemanje ter ljubezen. Tako se razstava Comm-Unity razodene kot ogledalo naše lastne biti, ki odseva tako individualno kot tudi našo skupno pot. V objemu razstave lahko občutimo pomen pripadnosti nečemu večjemu, pomen zavedanja, da smo del kolektiva, ki nas sprejema in osvetljuje na naši življenjski poti.

Nuša Smolič – umetniško delujoča na domačih in mednarodnih tleh, po izobrazbi akademska slikarka in modna oblikovalka, večna raziskovalka in snovalka kreativnih idej, zagovornica in iskalka lepot življenja, večna povezovalka enako mislečih ljudi. Pri svojem delovanju se posveča slikarskim in performativnim projektom, kjer združuje različne sfere likovne izraznosti in cel spekter njenih izkušenj. Deluje kot umetniška svetovalka, managerka, mentorica slikarskih in risarskih tečajev, organizatorica umetniških projektov in samostojna umetnica na raznolikih področjih. Sodeluje z različnimi likovnimi organizacijami, galerijami in umetniki vseh vrst. Njen rek pa se glasi: »Naj se razvija in živi paleta kreativnih idej in naj se pletejo lepa povezovanja/sodelovanja!«

Lepo vabljeni na ogled razstave Comm-Unity na Blejskem gradu.

Fotografije: Boris Pretnar

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si