Kaj o mikrobiomu pravi znanost?

Znamka Lancôme preko prvega globalnega virtualnega simpozija, ki je potekal 1. oktobra 2020, stopa v novo dobo nege kože, ki prinaša rezultate najnaprednejše znanosti o mikrobiomu. Predavanju so prisluhnili udeleženci iz več kot 20 dežel in se seznanili z najnovejšimi dosežki sodobne znanosti o koži.

 

Inovacije, gonilna sila lepotne industrije

„Inovacije, ki lajšajo življenje ženskam, so bile vedno naša gonilna sila. Današnji čas v vlogi vodilne znamke od nas zahteva, da pripeljemo znanost do vrat potrošnika in mu omogočimo, da je informiran, ko sprejema odločitve. Na virtualnem simpoziju o negi kože je Lancôme zbral mednarodne strokovnjake z namenom, da razkrijejo najnovejša dognanja raziskovalnega dela s področja znanosti o mikrobiomu in pojasnijo njegovo vlogo pri krepitvi kožne bariere in spodbujanju njenega zdravja,” je o simpoziju povedal Françoise Lehmann, globalni Lancômov brand manager. Na njem so se zbrali vrhunski globalni strokovnjaki, da bi potrošnicam približali razumevanje kože. Dr. Annie Black, Lancômova  mednarodna znanstvena direktorica, primarij Richard Gallo z oddelka za dermatologijo univerze v Kaliforiji, primarij Patrick K. H. Lee, izredni profesor na univerzi v Hong Kongu, prof. Ahmad Khodr, raziskovalna ekipa iz L’Oréalovih naprednih laboratorijev, in Marine Pegeon iz laboratorijev Lancôme so prišli do odkritja, da lahko znanje o mikrobiomu prispeva h krepitvi in zdravju kožne bariere.

Kaj je mikrobiom?
Človeški mikrobiom je zmes številnih mikroorganizov, kompleksnih bakterij, ki skrbijo za to, da je koža v optimalnem ravnovesju. Ne prebivajo le na površini, ampak tudi v globljih plasteh povrhnjice.

Nepoznana stran bleščeče kože

Kot pionir na področju znanosti o mikrobiomu se je Lancôme s 16 leti raziskav na prvem virtualnem simpoziju ukvarjal z vprašanjem, kako nova stvarnost vpliva na zaščitno funkcijo kože. Ker je zavedanje o zdravju kožne bariere vse bolj pomembno, številne raziskave dokazujejo pomembnost preprečevanja slabljenja njene funkcije ter krepitev kože in njenega mikrobioma. Lancôme Advanced Génifique dokazano krepi kožno bariero in je obenem tudi rezultat Lancômovega 16-letnega raziskovalnega dela. Raziskovanje o mikrobiomu kože je rezultat kar 62 globalnih kliničnih študij, 21 mednarodnih znanstvenih publikacij in 23 strokovnih partnerstev, ki so prispevala več kot 500 milijonov podatkov.

Advanced Génifique ni samo rezultat novega področja o znanosti mikrobioma, temveč tudi prihodnost učinkovite nege kože. Nadgrajen je z edinstvenim kompleksom sedmih pre- in probiotičnih frakcij, namenjen pa je vsem tipom kože in vsem starostnim skupinam z jasnim ciljem delovanja: krepitev mikrobioma! Koži pomaga, da si opomore kar 77 odstotkov hitreje* že po prvem nanosu.

Vau učinek
Vsaka kapalka tega magičnega seruma ima kar 30 milijon frakcij pre- in probiotikov. Gre torej za močan odmerek esencialnih hranilnih sestavin, ki podpirajo razvoj koristnih bakterij kožnega mikrobioma. In kdaj je viden učinek? Že po eni uporabljeni steklenički Advanced Genifique je koža bleščeča, krepkejša in videti mlajša.
* Inštrumentalni preizkus.

 

Foto: Guliver Image, Lancôme

Objavite svojo recenzijo:
V kolikor svoje recenzije ne bi mogli uspešno oddati oziroma vam ne prikazuje spodnjih komentarjev, pomeni, da niste prijavljeni v Facebook. Zaradi varovanja osebnih podatkov nova zakonodaja namreč zahteva, da se najprej prijavite v svoj Facebook račun.
Hvala!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si