Kakšna je pravilna rutina čiščenja kože?

Preteklo leto je postavilo na glavo skoraj vse vidike življenja – tudi nego kože. Ob tej priložnosti je vodilna ameriška dermakozmetična znamka CeraVe, ki je od spomladi na voljo tudi v Sloveniji, izvedla globalno raziskavo v 23 državah z več kot 10.000 anketiranci. Raziskava je pokazala številna zanimiva dejstva, ki kažejo na številne zmote o čiščenju kože:

  • 69 % vprašanih za čiščenje obraza uporablja toplo ali vročo vodo;
  • 67 % vprašanih za čiščenje obraza ne uporablja pH uravnoteženih izdelkov;
  • 42 % vprašanih za čiščenje obraza uporablja samo vodo;
  • 31 % vprašanih po čiščenju obraza občuti »škripajočo čistočo«, kar kaže na poškodovano kožno pregrado;
  • 30 % vprašanih meni, da čiščenje ne more pomagati obnoviti njihove kožne pregrade.

Z namenom ozaveščanja o pravilnem čiščenju obraza in izbiri rutine, CeraVe z akcijo #CleanseLikeADerm: »Čiščenje kože po priporočilu dermatologa« poudarja pomen strokovnjakov, ko gre za pravilno nego obraza.

 

KAKO SE IZOGNITI NAPAČNIM PREDSTAVAM O ČIŠČENJU KOŽE OBRAZA

Google je lahko vaš prijatelj, ko gre za raziskovanje trendov in preverjanje, kakšno pričesko, barvo laka za nohte, obleko ali kopalke izbrati, vendar je treba za nasvete o pravilnem čiščenju obraza vedno treba dati prednost strokovnjakom – dermatologom.

»Pravilno čiščenje obraza je ključen prvi korak k učinkoviti rutini nege kože,« pravi ameriški dermatolog dr. Ted Lain. »Pomembno je, da se pacienti posvetujejo s svojim dermatologom in izberejo čistilni izdelek, ki ima uravnoteženo pH-vrednost, ne vsebuje dišav in ima pomirjujoče sestavine, tako da ne bo oslabil kožne pregrade«, dodaja.

IZDELKI ZA ČIŠČENJE OBRAZA CERAVE

Znamka CeraVe je bila ustanovljena leta 2005 s pomočjo dermatologov. Gre za prvo in edino dermokozmetično znamko, ki ponuja celovito linijo izdelkov na podlagi ceramidov, ki s pomočjo revolucionarne tehnologije MVE®, obnavljajo kožno pregrado, kožo pa naredijo mehko, navlaženo in svežo ves dan.

Peneči čistilni gel

Zaradi hipoalergene formule brez mila in vonja je primeren tudi za občutljivo kožo, ki je normalna do mastna in nagnjena k nepravilnostim, kot so akne in ogrci. Globinsko očisti in odstrani ličila ter odvečni sebum. Trije esencialni ceramidi v njegovi sestavi pa spodbujajo zaščito naravne kožne pregrade. Peneči gel nanesite na mokre roke in vmasirajte, postopek ponovite zjutraj in zvečer, za dodatno vlaženje pa po čiščenju uporabite vlažilno nego za obraz.

Vlažilna čistilna emulzija

Namenjena je občutljivi koži obraza, ki je normalna do suha in nagnjena k draženju, vključno z ekcemom. Nežna hipoalergena formula brez vonja očisti obraz, hkrati pa ohranja naravno vlažnost kože, saj poleg treh esencialnih ceramidov vsebuje še dodatek hialuronske kisline. Za najboljše rezultate je treba emulzijo uporabljati zjutraj in zvečer.

Natančnega odgovora na to, kakšna je pravilna rutina čiščenja vaše kože torej nimamo. Pove vam pa ga lahko vaš dermatolog, s katerim lahko skupaj poiščeta izdelke, ki bodo vaši koži najbolj ustrezali in jo negovali vrsto let.

FOTO: www.cerave.com

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si