Katere modne trende so napovedale italijanske znamke na milanskem tednu mode?

Čeprav smo ravno vstopili v prvi pomladni mesec, se GRAZIA že spogleduje z modnimi trendi za prihodnjo jesen in zimo. Na minulem milanskem tednu mode so se po modnih brveh sprehodile manekenke v novih dizajnih najbolj prestižnih znamk. Danes pod drobnogled vzamemo dva kralja milanskega tedna mode: Prado in Gucci.

Prada: “Ljubezen do lepote, ljubezen do zgodovine!”

Miuccia Prada in Raf Simons tvorita eksperimentalno moč v svetu mode in sta znan industrijski dvojec, ki z vsako modno revijo presentita. Tokrat sta modne poglede usmerila v preteklost in tam iskala navdih za današnji vsakdan. V Milanu so obiskovalci stopili v naravno fantazijo, kjer so cvetoči vrtovi nadomestili tradicionalna tla. Kolekcija združuje modne fragmente zgodovine in raziskuje pojme lepote v sodobnem svetu, oblikovanem s spomini. Navdihnjeni z letalstvom in jadranjem, sta Prada in Simons preoblikovala delovne uniforme s poudarjeno identiteto znamke. Usnjene jakne, oversized plašči, barvni klobuki, elegantni kostimi, midi krila so pritegnili pozornost na modni pisti. Ženstvena krojenja z močnimi rameni so združena z rožnatimi detajli in prosojnimi oblekami. Prada barva za prihodnjo jesen in zimo je zagotovo barva jajčevca, ki sta jo Miuccia in Raf vnesla v plašče, jopice in obleke. Visoki škornji in pete na špico pa definirajo elegantno Prada žensko!

Raf Simons je dodal, da moda izraža ljubezen do lepote in zgodovine. Miuccia Prada pa je še poudarila, da je z novo kolekcijo želela oživeti elemente ženske garderobe iz zgodovine in jim dati nov pomen.

This slideshow requires JavaScript.

Gucci: preprosto, a čudovito

Sabato De Sarno je s svojo drugo kolekcijo za Gucci utrdil svoj pragmatičen pristop k oblikovanju. Vnesel je čiste, preproste in praktične kose, ki jih odlikujejo usklajene barvne sheme, tradicionalne silhuete in ženstvenost. Njegov prihod kaže na potrebno preobrazbo blagovne znamke, pri čemer je upoštevana rastoča želja potrošnikov po minimalističnih oblačilih z višjo vrednostjo nošenja. Nova kolekcija pripoveduje zgodbo Gucci ženske od dneva do noči, vključuje pa tako plašče in suknjiče za hitenje dneva kot tudi glamurozne obleke za sijoče večere ter razkošno spodnje perilo za umirjanje. De Sarno pravi, “Zajemite izjemnost tam, kjer se pričakuje običajnost. Moje sanje, tako kot moja moda, se vedno pogovarjajo z resničnostjo, saj ne iščem drugega sveta za življenje, temveč načinov, kako živeti v tem svetu.”

Estetika njegove prve kolekcije za pomlad 2024 se nadaljuje! To je De Sarnov okus za nežna ženska oblačila. Ohlapni, a dobro krojeni plašči so bili predstavljeni v obeh kolekcijah, vendar so tokrat, v skladu z estetiko jesen/zima, svetle neonske barve zamenjali umirjeni toni. Temno rdeča in zelena, nežno modra in bež odtenki so zaznamovali barvno paleto nove kolekcije. Gucci ženska nosi platformaste mokasine in škornje do kolen. Pozornost so pritegnile tudi strukturirane jakne, elegantne obleke iz žamete, bleščeči kosi in unikatni vzorci. Kolekcija dokazuje, da biti neposreden ne pomeni vedno biti enostaven, in da se De Sarno uspešno ujema s Guccijevo zgodovino skrbnega in pozornega oblikovanja.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Profimedia, Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si