Lepotni nasveti iz prve roke

Tiko Hribar poznamo kot lepotno navdušenko in strokovnjakinjo, ki številnim pomaga do lepše kože. Je soavtorica nedavno izdanega sodobnega kozmetičnega priročnika, v okviru kampanje dm pa boste lahko v marcu ekskluzivno preizkušali izdelke po njenem priporočilu.

Po izobrazbi izhajaš iz ekonomskih vod. Kako si se navdušila nad področjem nege kože?

Začelo se je iz radovednosti. Pred 18 leti sem se udeležila lepotnega foruma in našla nov, neraziskan in zanimiv svet, ki me je posrkal. Nato je sledilo navdušenje, ki se je stopnjevalo. Takrat sem bolj ali manj intenzivno raziskovala, brala in preizkušala ter nadgrajevala svoje znanje o negi kože. Pozneje pa sem našla poslanstvo v tem, da ljudem pomagam do lepše kože.

S podjetjem dm si zasnovala Tixipack, paket izdelkov za osnovno nego obraza, ki bo na dm.si na voljo z 28. februarjem. Kako je potekal preizkus izdelkov?

Pred več kot letom sem na pobudo sledilcev začela raziskovati izdelke iz ponudbe dm. Izdelke za preizkus najprej izberem po sestavi, nato pa jih preizkušam daljše obdobje. Tako vidim, kako dejansko učinkujejo. Nabor za Tixipack sloni na pozitivnih odzivih sledilcev, saj izkazujejo, da so izbrani izdelki kakovostni in učinkoviti pri več uporabnikih. Tixipack je kombinacija izdelkov drogerije, ki je zasnovana tako, da izpolni osnovne potrebe kože in je primerna za vse tipe kože. Obenem so izbrani izdelki tako z mojega stališča kot s stališča sledilcev izstopajoči.

– Za prvo večerno čiščenje sem izbrala čistilno olje Balea Reinigungsöl. Všeč mi je, ker ne draži oči, a kljub temu zelo dobro očisti. Primeren je za vse tipe kože, najbolj za normalno do suho kožo.

– Za drugi korak večernega čiščenja ali prvo jutranje čiščenje sem izbrala Balea Ultra Sensitive Waschgel. To je nežen in zelo prijeten gel za čiščenje, ki ne vsebuje dišav. Dobro očisti, ne izsuši in je odlična ugodna možnost za vse tipe kože.

– Za vlaženje kože okrog oči sem izbrala Hada Labo Tokyo Deep Wrinkle Corrector Eye and Mouth area Cream, ki je moja favoritinja in stalnica. Je lahke teksture v obliki gela, hkrati pa zelo dobro navlaži kožo in začasno zapolni drobne gubice, občutek na koži pa je prijeten.

– Za vlaženje in nekaj antioksidacije sem izbrala serum Eveline Expert C Youth Activator, ki je priljubljen zaradi svojega učinka na navlaženost, sijaj in glajenje kože. Vsebuje kompleks vitamina C, ki koži nudi zaželeno antioksidacijo. Tekstura je lahka in prijetna.

– Vlažilno kremo Mixa Hyaluogel Light sem izbrala, ker prijetno vlaži, je splošno priljubljena in kvalitetno opravi svojo nalogo, ob čemer je primerna za vse tipe kože, saj je lahka. Na koži je zelo prijetna, kože ne obteži in se res lepo vpije.

– Za zaščito pred UV-sevanjem sem izbrala Nivea Sun Dark Spot Control SPF 50 Sun Fluid, ki me je posebej navdušila. Odlikuje jo lahka tekstura, ki se lepo vpije, ni lepljiva in ne pusti filma in sijaja, kar pomeni, da se zlahka vključi v nego vsakega tipa kože. Vsebuje tudi sestavine za posvetlitev, kar je vedno zaželeno.

Paket za osnovno nego kože Tixipack je po posebni ceni na voljo ekskluzivno na dm.si od danes naprej.

Meniš, da smo Slovenci dobro seznanjeni glede pravilne nege kože in kozmetičnih izdelkov? Če pogledaš svoj nabor sledilk, kakšna so najpogostejša vprašanja, ki jih prejmeš? S kakšnimi dvomi se srečujejo?

Nismo, ampak to ni kritika – v poplavi informacij in agresivnega trženja se je težko znajti, pa tudi ločiti zrno od plevela, če se temu ne posvečaš. Vprašanja, ki jih prejemam, so zelo različna in obsegajo celotno področje nege kože. Lahko bi rekla, da vlada velika zmeda na področju plastenja izdelkov, uporabe aktivnih sestavin, vloge posameznih kozmetičnih izdelkov v rutini nege kože in splošno nerazumevanja zmožnosti njihovega delovanja. 

Lani je izšla knjiga Živjo, lepa koža!, ki sta jo napisali s Tajko Selan in velja za prvi slovenski vodič s področja nege kože. Kako je nastala ideja za knjigo in komu jo priporočaš v branje?

Ideja ni bila najina. K pisanju naju je povabila Založba Vida. Dobro se je izteklo v vseh pogledih – knjiga je najbolj smiselna nadgradnja najinega dela, ki temelji na ustvarjanju opolnomočenih uporabnikov kozmetike. Priporočam jo vsem, ki želijo bolj suvereno in uspešno krmariti v poplavi informacij, zavajajočega marketinga ter široke ponudbe kozmetičnih izdelkov na poti do učinkovite in uspešne nege kože.

Kateri so trije najpomembnejši nasveti za nego kože?

Kožo ustrezno čistite – zgolj voda ni dovolj. Prisluhnite koži in ji ponudite, kar potrebuje, ne, kar narekujejo trendi. Redno uporabljajte zaščitno kremo pred soncem. To povzame osnovne korake v negi kože – čiščenje, ustrezno vlaženje in zaščita pred UV-sevanjem.

Katere pa so tri najpogostejše napake pri negi kože?

Najpomembnejša napaka je zagotovo neredna uporaba zaščitne kreme. Izstopa tudi neizpiranje čistil s kože, posebno micelarne vodice. Tretja najpogostejša pa je povezana z nestrpnostjo uporabnikov. Veliko jih namreč pričakuje, da bo kozmetika delovala v nekaj dneh, a to žal ni mogoče. Kozmetični izdelki potrebujejo nekaj tednov, več mesecev in tudi let, da pokažejo svoje učinke.

Kako ti osvežuješ in nadgrajuješ svoje znanje?

Spremljam znanstvene profile na družbenih medijih, berem različne članke – od poljudnih do strokovnih in znanstvenih. Običajno, ko zasledim sebi neznano temo, se vanjo poglobim tako, da informacije poiščem v različnih virih in si ustvarim širšo sliko o neki tematiki oz. problematiki. Vse to je del neskončnega procesa izobraževanja, ki se odvija na vsakodnevni ravni.

Tvoje poslanstvo zahteva, da na leto preizkušaš na stotine novih izdelkov. Ali to pomeni, da redno posodabljaš tudi svojo rutino nege obraza glede na izdelke, s katerimi si zadovoljna?

Stotine niti ne, saj sem izbirčna glede izdelkov za preizkus. Če odkrijem kakšnega t. i. ‘game changerjaʼ – izdelek, pri katerem vidim posebne koristi za kožo, postane stalnica v mojih rutinah nege kože. Da, nego posodabljam. V resnici se ne zgodi pogosto, da neki izdelek postane stalnica. Namen preizkusov je namreč odkrivanje kakovostnih izdelkov, ob čemer imam v mislih koristi za svoje sledilce, ne samo svoje. Tako včasih preizkusim izdelke, ki ne naslavljajo mojih kožnih potreb, si pa zaslužijo pozornost, saj so lahko v korist komu drugemu.

Če bi morala svojo filozofijo o negi obraza strniti v tri povedi …

Poudariti želim dve bistveni točki. Prva je ‘manj je večʼ. V industriji, ki sporoča ‘več je večʼ, zelo rada poudarjam, da je za kakovostno in učinkovito nego kože boljša enostavna nega, prilagojena potrebam kože, ki jo izvajamo dosledno. Preventiva! Nega kože je v 80 odstotkih preventiva in ohranjanje, saj ni čarobna radirka. Prav tako ima zelo omejene učinke na obstoječe znake propada tkiva. Kraljica preventive pa je zaščitna krema. UV-sevanje je namreč najmočnejši povzročitelj propada tkiv in s tem tudi staranja kože. Uporabljajte zaščitno kremo vsak dan!

V marcu bodo v prodajalnah dm lepotna svetovanja ter posebni dogodki s Tiko Hribar, Tajko Selan in Lorello Flego, veliko uporabnih nasvetov o negi kože pa boste zasledili tudi na dm.si.

Paket za osnovno nego kože Tixipack je po posebni ceni 27,99 € na voljo ekskluzivno na dm.si od danes naprej. V njem boste našli izdelke, ki jih priporoča Tika.

Prvi slovenski priročnik za nego kože, Živjo, lepa koža!, bo marca na voljo tudi v prodajalnah dm, ob nakupu knjige pa boste kupci ob predhodni aktivaciji prejeli 20-kratne točke (s tem prejmete 6,98 EUR na kartico).

Besedilo in fotografije: dm, PR, osebni arhiv

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si