Biotherm Water Lovers projekt za zaščito našega morja

Priznana znamka Biotherm s programom Biotherm Water Lovers že vse od leta 2012 zagovarja Blue Beauty filozofijo, ki temelji na izboljšanju prihodnosti oceanov, morij in vodnih sistemov. Obsega celoten življenjski cikel izdelka, vključno s sestavo in embalažo, da bi se omejil vpliv na oceane, morja in vodne ekosisteme. Danes program Water Lovers zajema vse vidike proizvodne verige Biotherm, od nabave in oblikovanja izdelkov, oblikovanja embalaže in oblikovanja materialov na prodajnih mestih ter partnerstva z različnimi združenji in organizacijami.

Biotherm ve, da je potreba po enotnem pristopu k ustvarjanju boljše prihodnosti morij jasna. Ravno tako verjame, da je sodelovanje s partnerji, s katerimi si deli iste vrednote, izven lepotne industrije, ključno za ustvaritev te vizije. S tem namenom Biotherm v letu 2021 širi svojo Water Lover skupnost v sodelovanju s podjetjem Mueller Slovenija ter Inštitutom za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran, katerega cilj je ohranitev in zaščita Jadranskega morja, podvodnega sveta in plaž.

Ta misija govori o ljubezni in želji po zaščiti našega morja ter skupnemu prepričanju, da je sedaj čas da delujemo za boljšo prihodnost. Biotherm bo zato za vsak kupljen Biotherm* izdelek v Müller poslovalnicah od 05.07. do 31.12.2021, doniral 0,65 € Inštitutu za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran. Z zbranimi sredstvi se bo nato v letu 2022 organizirala tudi akcija čiščenja Slovenske obale in morskega dna.

*Ne velja za Biotherm deodorante

Dr. Predrag Ljubotina, direktor Inštituta za potapljanje in podvodne aktivnosti Piran, je ob tem povedal: „Človeštvo je od nekdaj neločljivo povezano z morjem. Naš odnos do morja odseva velik del naših aktivnosti, tako v fizični kakor tudi v duhovni sferi. Morje je zibelka življenja samega in nam v vsakem trenutku ponuja prostor za pomiritev in pesniški navdih. Žal je današnji svet, ki v veliki meri temelji na materialni ideologiji, začel pozabljati na pomen čiste vode.

Sodelovanje s podjetjem L’Oreal Adria in blagovno znamko Biotherm v okviru projekta Water Lovers nas še posebej navdihuje, saj gre za projekt pod okriljem uglednega mednarodnega podjetja, ki velik del energije in sredstev namenja ohranjanju čistega okolja in lahko služi kot zgled. Veselimo se, da bomo s skupnimi močmi prispevali k ohranitvi Slovenske obale, ki je sicer relativno majhna, vendar zato toliko bolj pomembna vsem nam in našim zanamcem.’’

Z zavedanjem, da moramo prav vsi delovati v smeri, da bi zaščitili naše morje, tudi GRAZIA popolnoma podpira njihovo filozofijo in jim izreka iskrene pohvale za organizacijo projekta!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si