Kako je Marilyn Monroe ohranila postavo peščene ure?

Ali so nasveti ene najlepših žensk vseh časov veljavni še danes?

Marilyn Monroe je bila in ostaja ena izmed filmskih ikon skorajda nedosegljivih razsežnosti. Kako je skrbela za svoj videz in počutje, je v petdesetih letih razkrila takratni reviji Pageant.

 

Jutranja rutina

Jutro je začela s prhanjem, umivanjem zob, nato je sledila 10 minutna telovadba z lahkimi utežmi. Najpomembnejše so bile vaje za prsni koš; ležala je na tleh in dvigovala uteži približno 2,5 kg nad glavo z iztegnjenimi rokami, 15 ponovitev pod različnimi koti.

 

Mlečni zajtrki

Za zajtrk si je igralka segrela skodelico mleka in v vrelo mleko vlila dve surovi jajci, mešanico zmešala z vilicami in med oblačenjem spila “mlečni jajčni zvarek” z eno multivitaminsko tableto. Običajno je jedla v svoji hotelski sobi namesto v restavraciji in na majhnem električnem štedilniku pripravljala zrezek ali jetra. Stranska jed? Surovo korenje.

Ni bila ljubiteljica športov, kot sta tenis ali golf, bila pa je ljubiteljica lepotnih spancev (z nekaj kapljicami Chanela, seveda). Kot oseba, ki ne mara hitenja, je rada spala, ob nedeljah pa uživala v dolgem prebujanju, ki je včasih trajalo tudi do 2 uri. No, to je pravo razkošje!

 

Foto: IG @admiringmarilyn

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si