Ljubezen gre skozi želodec – tudi pri prijateljih

Prihajajoča sobota ni le še ena poletna sobota več, pač pa mednarodni dan prijateljstva. Eden najmlajših praznikov, ki se uradno praznuje šele od leta 2011, je izvrstna priložnost, da skupaj s tistimi, ki vam stojijo ob strani in vam lepšajo življenje, to primerno obeležite. Kulinarična vplivnica Vita Starman, ki jo poznamo pod imenom Mama kuha, je pripravila domač sladoled, ki je kot nalašč za razvajanje brbončic s prijatelji.

Načini praznovanja mednarodnega dneva prijateljstva se med državami oz. kulturami razlikujejo. Nekateri se odločijo za zabave, spet drugi posežejo po darilih. V nekaterih državah v ta namen priredijo celo parade, prav tako so ponekod organizirani celo brezplačni javni koncerti, igre in prireditve.

Lahko pa ta dan s svojimi prijatelji preživite tudi tako, da skupaj uživate v kulinaričnih dobrotah. S pravo prijateljico oz. prijateljem je že popiti vodo sladko in zabavno. Kako slasten je šele sladoled v družbi prijateljev! Recept za sladkosnedo razvajanje, ki ga je zasnovala Vita Starman, je nadvse preprost, končni rezultat pa kot nalašč za ne zgolj blaženje visokih poletnih temperatur, ampak tudi krepitev prijateljskih vezi in spominov. Ti ob praznikih, kot je mednarodni dan prijateljstva, dobijo še toliko bolj neprecenljivo vrednost.

Prostostoječi mešalnik Kenwood kMix je izvrsten pomočnik pri pripravi domačega vanilijevega sladoleda.

Za pripravo potrebujete:

– 450 ml smetane za stepanje

– 400 ml kondenziranega mleka

– 2 žlici vanilijeve paste/arome

– različni posipi

 

Priprava:

Smetano kremasto stepemo z mešalnikom Kenwood kMix in ji počasi vmešamo še kondenzirano mleko, v katerega smo dodali vanilijevo pasto. Maso vlijemo v model in damo v zmrzovalnik za vsaj 4 ure. Odlično bo, če mu na koncu dodate še sesekljane pecan orehe in ga ob serviranju prelijete z medom.

 

Povabite svojo prijateljico oz. prijatelja in skupaj uživajte ob tem preprostem, a slastnem domačem sladoledu!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si