Najbolj enostaven in osvežujoč recept za ledeno kavo brez kuhanja in mešalnika

Čeprav se poletje približuje h koncu, še to ne pomeni, da se moramo že odpovedati našim najljubšim koktajlom in ostalim poletnim napitkom. Mednje sodi tudi osvežujoč in kremast kavni napitek, za pripravo katerega ni potrebno poglobljeno znanje barist, temveč ga lahko z izjemno enostavnim in hitrim receptom v zgolj nekaj minutah pripravite tudi sami.

Kaj potrebujete?

1. Barcaffè Freeze: instant mešanica za pripravo kavnega napitka. Ima le 66 kcal na skodelico, zato je pogosta izbira za poletne dni.

2. Žlička sladila: rjavi sladkor, kokosov sladkor, sladilo, stevija ali katerokoli sladilo, ki ga želite.

3. 120 ml v hladilniku ohlajene vode na skodelico. Voda, ki je ohlajena v hladilniku, da ledeni kavi še posebno svežino.

4. 30 ml tople vode: da, prav ste prebrali, vendar je potrebujete le malo. Ugotovili smo, da je najboljši način za pripravo mehke ledene kave, da kavo in sladkor najprej raztopite v nekaj mililitrih tople vode, nato razredčite s 120 ml ohlajene vode in po želji tudi z nekaj mleka.

5. 30 ml mleka: za ta recept je primerna katerakoli vrsta mleka. Naša izbira je delno posneto mleko. 

6. Led: nekaj kock ledu, a pazite, da led ne razvodeni okusen napitek. 

7. Žlička: ne potrebujete mešalnika, dovolj je že, da napitek dobro premešate z žličko.

8. Lep kozarec za estetsko postrežbo ledene kave.

Namigi za sladokusce; preliv slane karamele

Vaši novi najljubši ledeni kavi lahko dodate poljuben aromatiziran izvleček. Če si boste vzeli še dodatnih nekaj minut, si lahko sami pripravite preliv slane karamele, ki bo navdušil vsakega sladokusca.

Potrebujete:

1. 200 g sladkorja

2. 50 g masla

3. 160 g sladke smetane na sobni temperaturi

4. 6 g morske soli

Kozico segrejte na nižji temperaturi štedilnika, vanjo stresite sladkor in spremljajte, kako se počasi topi. Ko se sladkor stopi, dodajte maslo in oboje premešajte. Dodajte sladko smetano in zavrite. Za konec dodajte še ščepec soli, nato pa prelijte karamelo po ledeni kavi.

Uživajte!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si