Ne pozabite na čiščenje!

Lepotni nasvet, ki nikoli ne gre iz mode je čiščenje kože, prvi korak vsake nege. Ne samo, da se na lepo negovano in čisto kožo ličila lažje nanašajo, uporabljate lahko izdelke z lažjo teksturo, ki kože ne obtežijo ali zaprejo pore, tako bo tudi pod ličili bolj dihala. V svoji rutini torej nikar ne pozabite na učinkovito, a nežno čiščenje kože, ki ga prilagodite njenim potrebam in tipu kože, svetujejo pri znamki FaceBoom.

Odstranjevanje ličil

Zagotovo ena najpomembnejših lepotnih zapovedi je, da nikoli ne greste spat z naličenim obrazom. Koža se med spanjem obnavlja, zato ji je treba omogočiti, da je pri tem kar najbolj učinkovita. Če uporabljate vodoodporna ličila, priporočamo odstranjevanje z dvofaznim ali oljnim odstranjevalcem ali miceralnimi vodicami, ki bodo nežno in učinkovito odstranile vsa ličila. Vsi, ki imate občutljivo kožo, pa raje posezite po čistilnem mleku ali nežni čistilni peni.

Za masten tip kože bodo prav prišli odstranjevalci v gelu, ki so bolj temeljiti pri čiščenju te vrste kože ali bolj praktični za uporabo.

Dvojno čiščenje? Seveda!

Ko odstranite ličila, priporočamo, da kožo še enkrat očistite in tako resnično odstranite vsa ličila ter kožo pripravite na negovalne izdelke (tonik, serum, krema). Ne pozabite na tonik, ki je pomemben za kožo, saj uravnava vaš PH-kože ter jo pripravi  na boljši sprejem kreme.

Po čiščenju nadaljujte z nego, ki je primerna za vašo kožo – če je suha, boste uporabili več izdelkov, ki bodo tudi bolj bogati, v primeru mastne kože pa najbrž samo dober tonik in lahek, a kakovosten serum.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si