Ne pozabite na nego stopal

Naša stopala so skrita v čevljih in (pre)pogosto zapostavljena. Pa vendar se zanašamo nanje, da nas nosijo skozi dan, naj gre za službo, gospodinjska opravila ali uživanje v najljubšem športu in prostočasnih dejavnostih. V vsakem primeru pa so naša stopala zelo obremenjena. Stalno so izpostavljena pritisku in drgnjenju, pri čemer različne vrste čevljev pogosto še povečajo obremenitev. Zdrava stopala pa so bistvena za vse naše aktivnosti in posledično kakovost življenja. Vsi poznamo neugodje bolečih stopal – in čisto veselje njegovega olajšanja.

Nega kože je pomemben del človekovega vsakdanjega življenja: nežno čiščenje in nanos vlažilnega izdelka pomagata kožo ohranjati mehko, voljno in v ravnovesju, obenem pa nudita sproščujoče in negovalne trenutke dobrega počutja v hitrem tempu današnjega življenja. Tudi stopala si zaslužijo enako nežno in ljubečo skrb. S tem ko jim namenimo pozornost z nego, kakršno običajno privoščimo drugim območjem kože, lahko preprečimo suhost in neugodje ter jih nagradimo za stalno podporo, ki nam jo nudijo. Posebno pozornost morajo koži na stopalih namenjati še posebej tisti, ki nosijo kompresijske nogavice ali trpijo za sladkorno boleznijo.

Za te potrebe zdaj obstaja odgovor: nova Eucerin® UreaRepair PLUS pena za noge z 10 % uree. Pena, ki ima izjemno lahko in prijetno teksturo ter pomirjajoč vonj, je bila posebej zasnovana za suho kožo. Njene aktivne sestavine – urea, dekspantenol, ceramidi in dekandiol – pomirijo in ublažijo razpokano ter suho kožo. Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je pena zelo učinkovita in da jo koža zelo dobro prenaša, vključno s kožo diabetikov, odlična pa je tudi kot dopolnilna nega. Poleg tega je primerna za uporabo v kombinaciji s kompresijskimi nogavicami.

Priročni dozirnik novega izdelka omogoča tudi preprost nanos pene, ki jo lahko razmažemo kadar koli čez dan in si tako privoščimo trenutek razvajanja. Rezultat: izkušnja vsestranskega dobrega počutja stopal, ki uporabnikom podari občutek »hoje po oblakih«.

Priporočajo jo dermatologi 

Linija UreaRepair sicer vključuje več kot 15 različnih izdelkov za nego telesa in obraza. Kar 95 % dermatologov priporoča UreaRepair PLUS za paciente z znaki, ki segajo od navadne suhe kože (xerosis) do luskavice, pilarne keratoze in stanj kože, povezanih s sladkorno boleznijo.

Posamezni izdelki Eucerin® rešujejo težave s suho kožo različnih stopenj resnosti na vseh delih telesa. Vključujejo losjona UreaRepair PLUS s 5 % in 10 % uree ter UreaRepair PLUS kremo za telo, kremo za roke in kremo za noge ter odslej tudi novo Eucerin® UreaRepair PLUS peno za noge. Družina izdelkov vključuje tudi osvežujočo peno za prhanje, kremo in mazilo s 5 % ali 10 % uree ter Acute lip balzam za nego ustnic za zelo suhe, razpokane ustnice. Izdelki Eucerin® so na voljo brez recepta v lekarnah.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si