»No-Mani« manikura je letošnji poletni trend

Lepotne vplivnice, s Hailey Bieber na čelu, na družbenih omrežjih skoraj vsak dan postavljajo nove trende ličenja, manikur in frizur. Velikokrat so naš vir navdiha in idej, ko zjutraj stojimo pred ogledalom in razmišljamo o današnjem videzu. Žal pa so v trenutni dobi kapitalizma velikokrat tudi uspešne »prodajalke« lepotnih izdelkov in nas hitro prepričajo v nakup in sledenje novim trendom.

Eden izmed vodilnih trendov trenutno je zagotovo »quiet luxury« oziroma »tiho razkošje«, ki poudarja minimalističen stil z brezčasnimi, trajnostnimi elementi. Adijo, veliki logotipi in glasne izjave, čas je za subtilen in prefinjen pristop k eleganci. Gre za estetiko, kjer se lepota skriva v drobnih, premišljenih elementih. Ta življenjski slog obožujejo modne ikone kot tudi lepotne gurujke. Nedavno je družbena omrežja preplavil lepotni trend za »no make-up« make-up videz, ki poudarja naraven in preprost videz, estetika »tihega razkošja« pa je sedaj dosegla tudi konice naših prstov. Letošnje poletje prisegamo na »no mani« manikuro!

Minimalistična manikura je postala pravi statusni simbol, ki izraža naravno lepoto ter šepeta »clean« in »classy«. Nanjo prisegajo zvezdnice iz rdečih preprog kot so Margot Robbie, Cate Blanchett, Hoyeon Jung, Jodie Comer in Anya Taylor-Joy. Opustile so barve in se odločile za preprosto in nevtralno manikuro. – takšen videz ne bo nikoli nezdružljiv tudi z vašo modno izbiro.

Naslovna fotografija: instagram @ninaleacaine

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si