Nova YSL parfumska voda Black Opium Illicit Green v škandalozni zeleni barvi

Prihaja novo vznemirjenje. Klic na zabavo pod bleščečimi neonskimi lučmi, ki traja do jutra. Drzno. Eksperimentalno. In tako zelo poželjivo, da bi moralo bit prepovedano…

Yves Saint Laurent Beauté predstavlja novo energično dišavo Black Opium Illicit Green v škandaloznem odtenku neonsko zelene barve. Ikonični parfumski vodi Black Opium 2014 je dodal pridih sveže energije ter jo prepojil s svežo, drzno mešanico akordov peneče zelene mandarine, hrustljavega figovega lista in kremaste sredice fige.

Nova dišava je rezultat edinstvenega sodelovanja dveh navdihujočih in talentiranih žensk, parfumske mojstrice Nathalie Lorson – ene izmed štirih parfumerjev, ki so ustvarili izvorno parfumsko vodo, ter francoske točajke Margot Lecarpentier, dobitnice nagrade za najbolj vplivno točajko ter najvplivnejši bar. »Najino sodelovanje pri ustvarjanju te nove dišave je bilo izjemno drzno, drugačno in inovativno,« je povedala Nathalie, medtem ko je Margot dodala, da ju je presenetilo, kako blizu sta si njuni stroki.

Parfumski vodi Black Opium je parfumerka Nathalie Lorson dodala preobrat Illicit Green, ki navduši vse čute – od živahne neonske zelene barve do čutnih tekstur vonjalnih not. Margot Lecarpentier je uporabila isti navdih in ustvarila koktajl Illicit Green, ki odraža vznemirjenje noči Black Opium.

Prefinjene sestavine

Ker YSL odlikujeta izjemna drznost in razkošje, parfumska voda Black Opium Illicit Green očara z dvema čudovitima naravnima sestavinama, izdelanima za znamko.

Jasmin grandiflorum superinfusion iz Indije. Jasmin je majhen cvet z izjemno osebnostjo in je pravo utelešenje ženskosti. Izvleček, ustvarjen za YSL Beauty, diši naravno kot svež cvet. Ženske ga ročno nabirajo ob zori, iz pridelka pa je pridobljen dišeč vosek: zmes. Ta zmes se macerira v alkoholu tako dolgo, kot določi parfumer. Postopek ohranja najbolj nestabilne note sestavine ter daje svež, bolj navpičen in harmoničen cvetlični profil.

Vrhunski izvleček burbonske vanilje, trajnostno pridobljene iz Madagaskarja. Dragoceni strok burbonske vanilije, elegantno črn in sijajen kot par patentiranih salonarjev, oddaja čutne teksture, ki jih v celoti ujame vrhunska infuzija, ustvarjena za YSL Beauty.  Sestavina se pridobiva z ekstrakcijo strokov z uporabo superkritičnih tekočin, pri čemer dobimo ekstrakt, ki je izjemno zvest vonju surovine.

Pogovor z Nathalie Lorson o novi parfumski vodi

Kaj je navdahnilo koktajl, ki dišavi Black Opium doda sunek energije?

Nathalie Lorson: Black Opium Illicit Green je rezultat sodelovanja z miksologinjo Margot Lecarpentier. Svoje strokovno znanje sva združili, da bi povezali vonj in okus, pri čemer sva se vedno osredotočali na zasvojljivost Black Opium. Figa se je izkazala za popolno sestavino: značilna in lahko prepoznavna, živahna in zasvajajoča, odlično se zlije s kavo in pomarančnimi cvetovi, ki se prav tako uporabljata pri mešanju pijač. Iz te ideje sem jaz ustvarila parfum, Margot pa koktajl – dve interpretaciji, ki se presenetljivo dobro dopolnjujeta.

Parfum je neonsko zelene barve, kako se to odraža v notah dišave?

N. L.: Tukaj je seveda figa, tako list kot sadež, katere zelo hrustljava zelenost Black Opium izstreli v novo dimenzijo. Pa zelena mandarina, izdelana izključno za YSL, ki je trpka in manj sladka kot klasična esenca mandarine. Zelen sadni duet skupaj poživi zelene fasete, ki so naravno prisotne v cvetličnem srcu – absolut cveta pomaranče in izvleček jasmina Grandiflorum – ter tako nastane še bolj sijoč vidik dišave Black Opium.

Zakaj sočna figa, kako deluje s formulo Black Opium?

N. L.: Že od samega začetka projekta je bila zelena očitna izbira za novi Black Opium. To električno energijo sem hotela izraziti s figo, ki ima dva različna vonja: njen zeleni list oddaja zeleno, ostro aromo, ki je hrustljava in skoraj grenka; medtem ko je njen sadež bolj mesnat, barvit in sladek. Zelena figa v povezavi s kavo presega zasvojenost Black Opium in izvorni dišavi doda kontrast z nepričakovanim sunkom energije.

Vas kot parfumsko mojstrico navdihuje barmanstvo?

N. L.: Nikoli še nisem sodelovala z barmanom, vendar mi je bilo izjemno všeč! Obstaja mnogo vzporednic: veliko sestavin je identičnih, kot tudi besedišče – govorimo o notah, kontrastu, strukturi, intenzivnosti … Vsakega ustvarjalca vedno bogati navdih iz drugega sveta.

Zoë Kravitz je zvezda YSL Black Opium kampanje

Tako kot okno stekleničke Black Opium razkriva noro modno zeleno barvo dišave, kampanja za parfumsko vodo Black Opium Illicit Green razkriva skrivnosti novega vonja YSL Beauty in koktajla, ki ga je navdihnil.

Neonske luči kot sijoča električna avra obsijejo lepoto Zoë Kravitz, ki je obraz dišave Black Opium že od leta 2018. V seriji čutnih fotografij se prepusti čutom in se razvaja s slastnimi sestavinami dišave. Uteleša boginjo noči, ki si drzne biti drugačna.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si