“Veliki trije” kozmetične industrije

Edine tri sestavine, ki jih naša koža resnično potrebuje v lepotni rutini.

Ko gre za nego kože, se zlahka izgubimo v morju možnosti in poskušamo slediti različnim priporočenim lepotnim rutinam. Vendar dermatologinja, lepotna vplivnica in avtorica The Skincare Bible Anjali Mahto trdi, da bi morala biti naša formula za nego kože veliko enostavnejša:

 

»Manj je več. Kompleksne rutine nege kože in mešanje več aktivnih sestavin lahko povzročijo draženje. Če pametno izbirate izdelke za nego kože, lahko določite povsem svojo poenostavljeno lepotno rutino.”

 

Foto: IG @vendelasvensson

 

3 odločilne sestavine, ki jih naša kožo resnično potrebuje, so …

Antioksidant ali vitamin c
Vitamin C je verjetno najbolj znan vitamin, ki ga povezujemo predvsem z imunostjo. Vmes so nas morda premamili nekateri bolj eksotični vitamini, vendar ima vitamin C svoj status z razlogom: “Vitamin C ima še druge številne vloge; posvetli kožo, deluje protivnetno in je pomemben za sintezo kolagena, ki krepi strukturo kože,”pravi Mahto. A bodite previdni – vitamin C ima lahko zelo močan učinek in v nekaterih formulah lahko povzroči, da se občutljiva koža vname. Če opazite negativne učinke, prenehajte uporabljati izdelek in poiščite še nežnejši izdelek za svojo kožo.

Retinol
Sčasoma se je retinol pojavil kot ena najbolj zaželenih sestavin v kozmetiki in zdaj se zdi, da je povsod: “Retinol (vitamin A) je odličen za glajenje kože, deluje proti velikim poram, omehča grobe teksture, gube, učinkuje proti utrujeni koži in zamašenim porsm.” Priporočljivo je, da začnete retinol uporabljati enkrat na teden zvečer in odmerek postopoma povečujte vsakih nekaj tednov, da se koža navadi nanj. Če šele začenjate uvajati retinol v svojo rutino, izberite nežnejšo različico izdelka, da se izognete neželenim stranskim učinkom.

SPF
Da moramo kožo zaščititi pred soncem, prav tako ni presenetljiva novica in zaščitni faktor mora biti del naše rutine vsak dan, ne le, ko gremo na plažo. Poiščite izdelke, ki uporabljajo zaščitni faktor SPF (vsaj 20) in niso klasična sredstva za zaščito pred soncem, ki jih uporabljamo poleti pred kopanjem.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si