Novak in Jelena Djoković z načrti za vzpostavitev Centrov za podporo staršem tudi v Sloveniji

Jelena Djoković, soustanoviteljica in mednarodna direktorica Fundacije Novaka Djokovića, bo prihodnji konec tedna v Cankarjevem domu gostila mednarodno klinično psihologinjo dr. Shefali Tsabary. V okviru predavanja »Podpora, ne popolnost«, ki bo v nedeljo, 18. septembra, ob 17. uri v Gallusovi dvorani, bosta spregovorili o pomenu ozaveščenega starševstva. Vstopnice po najugodnejši ceni so do 12. septembra na voljo na Eventimu in na prodajnih mestih Cankarjevega doma. Jelena želi z organizacijo predavanj dr. Shefali Tsabary svetu približati koncept ozaveščenega starševstva in z dogodkom v Ljubljani tudi slovenskim staršem ponuditi podporo pri vzgoji. Na tiskovni konferenci ljubljanskega župana Zorana Jankovića, na kateri je predstavila dogodek in delo Fundacije, je razkrila tudi načrte za razvoj Centrov za podporo staršem v Sloveniji.

Jelena Djoković vodi Fundacijo Novaka Djokovića, ki se osredotoča na opolnomočenje družin in bodočih voditeljev družbe z vlaganjem v kakovostno predšolsko vzgojo in razvoj. Da bi podprli razvoj otrok v tem življenjskem obdobju, z ekipo odpirajo in prenavljajo vrtce in zunanje prostore, izobražujejo učitelje, kupujejo materiale za delo z otroki, organizirajo podporne skupine za starše ter vlagajo v raziskave in študije te posebne stopnje razvoja. Pri delu se prvenstveno osredotočajo na Srbijo, vendar so v dosedanjih prizadevanjih podprli tudi številne različne organizacije po vsem svetu, ki zasledujejo podobne misije, kot je njihova.

Fundacija želi prispevati k pozitivnemu in stimulativnemu okolju, v katerem bo vsak otrok imel možnost, da razvije svoj polni potencial ter odraste v izpolnjenega člana družbe. Do sedaj je rekonstruirala, prilagodila in opremila 52 vrtcev, pomagali so več kot 51.000 otrokom, usposobili 2200 vzgojiteljev in podprli 7700 staršev.

»Dejavnost Fundacije, torej Centre za podporo staršem, želimo pripeljati tudi v Slovenijo. Od slovenskih staršev dobivamo veliko vprašanj. Med njimi so najpogostejša vprašanja o rabi tehnologije. Otroci uporabljajo vse več tehnoloških pripomočkov, telefonov, iPadov, kar vpliva na njihov razvoj. Vprašanja se navezujejo tudi na to, kako kaznovanje vpliva na otroka pri njegovem odraščanju in kakšne posledice ima to nanje. Trdno verjamem, da lahko vso znanje, ki ga imamo, uspešno prenesemo v Slovenijo in roko pri vzgoji podamo tudi slovenskim staršem,« je izpostavila Jelena Djoković, soustanoviteljica in mednarodna direktorica Fundacije Novaka Djokovića.

Cikel pogovorov z dr. Shefali Tsabary, ki ga organizira Fundacija Novaka Djokovića, se bo začel v Ljubljani, nato pa nadaljeval v Zagrebu in Beogradu. V okviru 2-urnega predavanja bo priljubljena sogovornica Oprah Winfrey podelila znanje o konceptu zavestnega starševstva, ki na prvo mesto namesto uma postavlja srce in otrokom omogoča, da sledijo svojemu duhu ter puščajo edinstven pečat v vsem, kar počnejo.

Vstopnice za dogodek Dr. Shefali Tsabary že na voljo po najnižji ceni na Eventim in Cankarjev dom.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si