Oboževalci serije GOT – to je nova epska saga po vašem okusu!

Nominacija za nagrado zlati globus in nagrado emmy za najboljšo zgodovinsko dramo

Kanal Epic Drama, ki predvaja visokokakovostne mednarodne dramske serije, predstavlja BELO KRALJICO. Ta večplastna epska saga se odvija v Angliji v 15. stoletju, posneta pa je v Belgiji, in temelji na zgodovinski noveli Philippa Gregoryja The Cousins’ War – Vojna bratrancev (Bela kraljica, Rdeča kraljica in Hči postavljavca kraljev). Serija, ki je prejela več nominacij za nagrade – tri zlate globuse, štiri nagrade Emmy Primetime in People’s Choice – bo premierno prikazana izključno na programu Epic Drama, in sicer ob sredah ob 21.00 od 3. februarja dalje, konec sezone pa bo 7. aprila.

 

 

Bela kraljica je izjemen prikaz enega najbolj dramatičnih in turbulentnih obdobji v angleški zgodovini. Zgodba o ljubezni in poželenju, zapeljevanju in zavajanju, izdaji in umorih, enkratno predstavljena skozi perspektivo treh različnih, a enako neusmiljenih žensk – Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort in Anne Neville. V želji, da bi pridobile moč na svoji poti do angleškega prestola spletkarijo, manipulirajo in zapeljujejo.

Piše se leto 1464, preden je državi zavladala dinastija Tudor, in ko po vsej Angliji divja vojna zaradi spora o tem, kdo je zakoniti kralj. Gre za napet spor med dvema stranema iste kraljeve hiše, rodbino York in rodbino Lancaster. Mladega in lepega Edwarda IV. iz rodbine York s pomočjo izjemnega manipulatorja, lorda Warwicka “Postavljavca kraljev”, okronajo za angleškega kralja. A ko se Edward zaljubi v najlepšo žensko v deželi, običajno žensko iz Lancastra, Elizabeth Woodville, se Warwickov načrt o nadzoru prestola sesuje. Med Elisabeth in njeno nasprotnico iz Lancastra, Margaret Beaufort, ter Anne Neville, ki je v očetovi igri za moč le kmet na šahovnici, se odvija buren boj z veliko tveganji. Prizorišče je pripravljeno na vsemogočen boj za moč, kjer ženske vlečejo večino niti.

 

 

V zvezdniški zasedbi je tudi Rebecca Ferguson (Misija nemogoče, Največji šovmen) v vlogi Elizabeth Woodville. Max Irons kot Edward IV (Kondor, Deklica z vžigalicami, Tutankamon). James Frain (Elementary, Zvezdne steze: Discovery) kot grof Warwick. Amanda Hale (Vojna zvezd: vzpon Skywalkerja) kot Lady Margaret Beaufort. Janet McTeer (Ozark) kot Jacquetta Woodville. Faye Marsay (Igra prestolov) kot Lady Anne Neville in Aneurin Barnard (Dunkerque) kot Richard, vojvoda Gloucesterski.

Bela kraljica, ki bo premierno na Epic Drama ob 21.00 od 3. februarja dalje, je neizmerno mogočna zgodba o ljubezni, lažeh, prevarah in smrti: igra prestolov, ki je resnično odvijala in je dejansko določila usodo Velike Britanije. V letošnjem letu na kanal prihaja tudi nadaljevanje, Bela princesa, in tretji del trilogije Španska princesa.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si