Petkovi filmski večeri za vse okuse

Marec je tu, pomlad je pred vrati. Tudi dnevi so vse daljši, sproščeni petkovi večeri pa so kot ustvarjeni za lenarjenje in poležavanje na kavču. Na kanalu AMC so pripravili zanimiv nabor petkovih filmskih večerov, ki vas ne bodo pustili ravnodušne. Od akcijske grozljivke prek znanstvenofantastičnega trilerja in zgodovinske komedije do biografske drame – na svoj račun boste prišli vsi filmski sladokusci.

 

Nicolas Cage v filmu Prerokba igra astrofizika, ki se mu življenje obrne na galvo, ko njegov sin zasliši glasove iz onostranstva.

 

Od vampirjev do nadnaravnih bitij

Prvi petek v mesecu bo na sporedu grozljivka Priest (Duhovnik), ki nas popelje v postapokaliptični svet, ki so ga zaznamovale dolgoletne vojne med ljudmi in vampirji. Čeprav se zdi, da je človeštvo zmagalo in da maloštevilni preživeli vampirji, zaprti v posebne rezervate, nimajo nobene moči več, bo kmalu jasno, da obračun še zdaleč ni končan. Ko se nekdanji legendarni lovec na vampirje, član elitne »vojske« duhovnikov, odpravi iskat ugrabljeno nečakinjo, se navidezno mirni svet spremeni v območje iz grozljivke. Da je spokojno življenje pogosto le iluzija, spoznajo tudi junaki v filmu Knowing (Prerokba), ki si ga boste lahko ogledali drugi petek v marcu. Nicolas Cage, ki v filmu igra profesorja astrofizike, bo soočen z nadnaravnimi pojavi in nezemeljskimi bitji, ki jih sliši le njegov sin. Mu bo uspelo razvozlati 50 let staro skrivnost, ki jo je za seboj pustila deklica, ki je prva zaslišala glasove iz onostranstva?

 

V grozljivki Duhovnik bomo priča srditemu boju med človeštvom in vampirji.

 

Srednjeveške spletke in druga svetovna vojna malo drugače

V petek, 19. marca, nas bo Heath Leadger v filmu A Knight’s Tale (Vitezova usoda) popeljal naravnost v srednji vek. Ta zabavna srednjeveška komedija razkriva humorno plat tega zgodovinskega obdobja, ki so ga zaznamovali pogumni vitezi, prelestne dame in neizprosen boj za viteško čast. Si predstavljate, kaj se zgodi, če suženj brez prebite pare prevzame identiteto viteza in se odpravi na pravi viteški turnir? Doza smeha je zagotovljena.

Zadnji marčevski petek bo na kanalu AMC prav tako zgodovinsko obarvan. V biografski drami Seven Years In Tibet (Sedem let v Tibetu) bomo lahko spremljali Brada Pitta v vlogi avstrijskega planinca Heinricha Harrerja. Film, posnet po resničnih dogodkih, ki jih je v svoji biografiji opisal legendarni avstrijski alpinist, sledi obdobju njegovega življenja, ki ga je preživel v Himalaji in Tibetu. Po uspešnem vzponu na Nanga Parbat, Harrerja in njegovega tovariša Britanci zaradi njunega porekla zaprejo v vojni zapor. Od tam kmalu pobegneta in se zatečeta v skrivnostno tibetansko mesto Lhasi, kjer se Harrer počasi spoprijatelji z mladim Dalajlamo. Sledi nepozabno duhovno popotovanje.

 

Heath Ledger nas bo kot lažni vitez zabaval v srednjeveški komediji Vitezova usoda.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si