Podaljšaj obstojnost svojega najljubšega parfuma

Verjetno se je že vsaki izmed nas zgodilo, da je kupila najnovejši parfum, ki pa je nato izgubil svoj čudoviti vonj že po eni uri od nanosa. To je lahko povezano s kakovostjo dišave ali z njenimi sestavinami, pomembna vlogo pa igra tudi pH naše kože. GRAZIA je za vas poiskala preproste trike, s katerimi lahko enostavno podaljate obstojnost svojega najljubšega parfuma:

Najprej prha, nato parfum

Idealen čas za nanašanje parfuma je takoj po tuširanju. Ko je koža čista in dobro osušena, a še vedno ravno prav vlažna in pore odprte, najbolje vpije dišavo. Poleg tega v tem času na sebi še nimate oblačil, ki bi pobrala vonjave parfuma, izognete pa se tudi morebitnim madežem, ki jih na oblačilih lahko puščajo nekateri parfumi.

Ni vseeno, kje shranjujete parfum

Parfum bo svoj vonj obdržal dlje časa, če ga boste imeli shranjenega na pravem mestu. Parfumov zato nikoli ne shranjujte v kopalnici oziroma na drugih vlažnih, toplih in svetlih mestih, saj se s tem njihova kvaliteta poslabša.

Parfum nanesite na topla mesta

Parfum nanesite z razdalje približno 20 cm na mesta, kjer se začuti srčni utrip (vrat, za ušesi, notranja stran zapestij, notranja stran komolcev, nad popkom, med prsti). To so najtoplejša območja, ki bodo omogočila, da se vonj širi po telesu in traja ves dan.

Ne drgnite zapestij

Ko nanesete parfum na predel zapestja, ni prav nobene potrebe, da podrgnete zapestji med seboj. Dišava namreč za to ne bo nič bolj močna, ampak ravno nasprotno.

Za zapeljivo dišeče lase

Parfum se ne obnese odlično le na zapestju in vratu, ampak tudi na laseh. Najboljši način, da bodo vaši lasje oviti v očarljiv vonj, je, da parfum popršite po krtači za lase, nato pa z njo potujete skozi lasišče.

Sprehodite se skozi dišeči oblak

Pred odhodom od doma v zrak poškropite nekaj parfuma in se nato že oblečeni sprehodite skozi dišeči oblak. Tako bodo rahlo odišavljena tudi vaša oblačila.

Olje podaljša obstojnost dišave

Ženske z mastno kožo na njej dlje časa ohranijo dišavo parfuma. Če je vaša koža suha, na telo najprej nanesite suho olje, ki bo kožo nahranilo, čezenj pa razpršite parfum. Vonj bo na ta način močnejši in obstojnejši.

GRAZIA nasvet:

da ne boste dišale zgolj ve, temveč tudi vaše stanovanje, preizkusite noro dišeč darilni paket Parisian Romance znamke Nuxe. V njej se nahaja parfumska voda Floral, ki odkriva svežo in nežno cvetlično dišavo suhega olja Huile Prodigieuse® Florale. Dišeče note cvetoče magnolije se v njej prepletajo z belim mošusom, dopolnjujejo pa jih citrusne note grenivke in pomaranče. V paketu vas pričaka še dišeča sveča z vonjem olja Florale, ki je idealna za trenutke sprostitve v poletnih romantičnih nočeh.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si