Pokukajte v svet znamke Chanel z LE GRAND NUMÉRO DE CHANEL

Od 15. decembra 2022 do 9. januarja 2023 se bo znamka Chanel poklonila svojim dišavam z izjemno razstavo v Grand Palais Èphémère v Parizu, razstava, ki nas popelje v magični svet modne hiše Chanel.

Znamka Chanel vas z novo odprto razstavo Le Grand Numéro de Chanel vabi, da pozabite vse, kar mislite, da veste, skozi edinstveno, senzualno izkušnjo, čustvenim potovanjem, ki odpira priložnost za odkrivanje vsakega vidika dišave in vlogo, ki jo igra. Nepozabno doživetje, posvečeno parfumom legendarne hiše, se začne v delu razstavnega prostora, ki je zasnovan kot gromozanski kvadrat, iz katerega vodijo različne ceste, kot pravi mali vrtinec možnosti pod nebom, okrašenim z iskrivimi simboli, med katerimi nežno se odpirajo prevelike parfumske stekleničke, ki vsaka predstavljajo vhod v drugo dimenzijo. Ta večdimenzionalna interaktivna izkušnja je namenjena vsem ljubiteljem parfumov, še posebej dišavnih not znamke Chanel in nas vabi, da sledimo naši srečni zvezdi in odkrijemo legendo. Chanelova alkimija je navdihnila nekatere največje umetnike, katerih dela so prvič zbrana na enem mestu, povezana z edinstvenimi dišavami Chanel, ki nam nudijo intenzivna in bogata doživetja, odkritja in občutke ter običajne življenjske trenutke spremenijo v nepozabne izkušnje.

Po besedah ​​Thomasa Dupréja de Saint Maura, globalnega kreativnega direktorja za parfume in kozmetiko pri Chanelu, Le Grand Numéro de Chanel vodi ideja, da nas navdihne, da si pustimo sanjati, da najdemo svojo pot, ko potujemo iz enega vesolja v drugega. Zato razstava ni načrtovana tako, da bi jo obiskovali v določenem vrstnem redu, ampak se po njej sprehajamo, jo odkrivamo v prazničnem duhu, saj nekoliko spominja na odkrivanje božično okrašenih pariških izložb. Njen cilj je spomniti na vlogo, ki jo lahko igra parfum, na to, kako poudari osebnost vsakogar, kako vpliva na našo predstavo in dojemanje lepote. Strinjali se boste, da je parfum več kot ime, steklenička, celo vonj sam; je vse, kar nam pride na misel, ko ga tipamo in dihamo, vse, kar se prebudi, ko ga nosimo. Ima velik vpliv na naše počutje, samozavest, razpoloženje in želje.

“Način, kako komuniciramo o parfumu, je izraz našega sloga in vizije,” dodaja Thomas Dupré de Saint Maur. “Chance je na primer utelešenje Chanelove ideje, da moramo za srečo v življenju vedno imeti srečo, a to pomeni tudi veliko dela.” Razstava Le Grand Numéro de Chanel daje priložnost odkriti vse obraze parfuma, saj pripoveduje celotno zgodbo, ki je običajno podana le v fragmentih. Ko gre za legendarni N°5, razstava raziskuje tako njegov kulturni in zgodovinski vpliv z retrospektivo najbolj barvitih kampanj, ki so ga spremljale, kot tudi njegov vpliv na umetnost skozi vrsto umetniških del, ki jih je ta parfum navdihnil.

Razstava je odprta za splošno javnost vse do 9. januarja, za njen obisk pa se je predhodno potrebno prijaviti na sledeči povezavi TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si