“Prave” diamante bodo zamenjali diamanti iz laboratorija

Foto: IG @Pandora

 

Že prihodnje leto na britanski trg prihaja kolekcija Pandora Brilliance, ki jo bodo sestavljali le diamanti iz laboratorija, nato pa nameravajo postopno zamenjati vso svojo ponudbo s tovrstnimi dragimi kamni.

 

Danska družba Pandora, največja svetovna proizvajalka diamantov, je naredila velik korak k trajnostni proizvodnji

Diamanti, pridobljeni iz narave, in tisti iz laboratorijev, se v ničemer ne razlikujejo: “Imajo enake optične, kemične in fizične lastnosti.” A velika razlika je v vplivu na okolje, zato so pri Pandori sklenili, da pridobljenih iz narave ne bodo več kupovali: “Ti diamanti niso zgolj simbol inovacij in napredka, ampak so ti večni lepotci dokaz za našo ambiciozno trajnostno agendo,” je ob tem v izjavi za javnost zapisal predsednik uprave družbe Alexander Lacik in dodal: “Diamanti niso zgolj za večno, ampak tudi za vse.”

Za laboratorijsko proizvodnjo diamantov je potrebno veliko energije, zato pri Pandori zagotavljajo, da je že zdaj 60 odstotkov energije, ki je porabijo, pridobljene iz obnovljivih virov. Do popolnega prehoda na tovrstno proizvodnjo bo ta delež 100-odstotni. Pandora je tako že lani napovedala njihov prehod na uporabo recikliranega zlata in srebra.

 

Foto: IG @Pandora

 

Povzeto po MMC RTVSLO: https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/popkultura/moda/najvecja-proizvajalka-diamantov-gre-mladim-naproti-kmalu-le-se-laboratorijski-diamanti/579016

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si