Grazia Beauty Awards 2025 so nas znova spomnile, da je lepota veliko več kot le zunanjost – je moč, zgodba in izraz osebnosti. Večer v restavraciji hotela Intercontinental, visoko nad Ljubljano, je bil poln glamurozne elegance, iskric veselja in sreče ob podelitvi nagrad ter seveda vrhunskega razvajanja brbončic vrhunskih chefov.
Več o lepotnih nagrajencih lahko preberete tukaj, GRAZIA pa danes z vami deli vse kulinarične presežke večera, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Za pet-hodni meni je poskrbela restavracija prestižnega ljubljanskega hotela Intercontinetal, za sladki zaključek pa nas je s torto razveselil Mini Cafe Golf. Ves čas so za vinsko spremljavo zagotavljali šampanjci s podpisom Moët & Chandon ter hiša vin Doppler. Vsako mizo je krasilo čudovito cvetje Šopek.si, ki je bilo le pika na i temu prazniku lepote.
Ob prihodu nas je že čakal prvi pozdrav iz kuhinje, posebni prigrizki. Vinsko spremljavo je začel kraljevski uvod – šampanjec Moët & Chandon, ki je nakazal razkošje okusov, ki so sledili. Za predjed nam je Chef Komnen Bakić, dobitnik nagrade Michelin plate, pripravil mozzarelin sladoled, ki je temeljil na paradižnikovi piti, paradižnikovi marmeladi, baziliki in pinjolah. Vinsko popotovanje ob tej predjedi zaznamuje Doppleer Efekt Rosé (suho, 2024), ki s svojo aromatiko lepo dopolni celoten krožnik.
Sledila je podelitev vseh lepotnih nagrad, vendar praznik lepote je nato zaživel v vsej svoji veličini – v bleščicah, iskrenem slavju in seveda vrhunski kulinariki. Restavracija hotela Interconinental je nato postregla z juho iz tartufov in repe ter s krutoni iz prest z oljem iz krebuljice. Z vinsko spremljavo nas je razvajal Doppler Sauvignon Blanc (suho 2021). Sledila je glavna jed pečena piščančja prsa z gobami, omako iz marelic in žajblja, zlato pečeno polento z olivami in zelenimi šparglji. Zgodbo krožnika dopolni Doppler Šipon (suho 2022), s prefinjeno aromo in nežnim odmevom v zaključku.
Za vrhunec kulinaričnega večera je poskrbela torta pistacija malina izpod rok slaščičarjev Mini Cafe Golf, ob kateri je Doppler Muškatna penina (suho 2018) objela vsak grižljaj torte in ustvarila pravo sladko harmonijo ob zaključku večera. Vse žirantke Nina Burazor, Manja Plešnar, Maja Štamol Droljc, Nika Ambrožič Urbas in Katarina M. Bajt so skupaj z glavno in odgovorno urednico revije Grazia, Špelo Štamol, proslavile ta slavnostni trenutek in dale glamuroznemu dogodku še zadnji pečat lepote!
GRAZIA se iskreno zahvaljuje vsem partnerjem najbolj glamuroznega dogodka v letu: Moët & Chandon,MG Cars, hiši vin Doppler, Sten Time, Karl Lagerfeld, Šopek.si in Mini Café Golf.
Foto: Marko Pigac