Prihaja drugi del spletkarske trilogije Bela princesa

 

Spletkarske kraljice, rivalski zakonci in kralj, ki je ujet v mrežo intrig

BELA PRINCESA

Kmalu premierno na programu Epic Drama

 

Bela princesa, drugi del trilogije mini serije Bela kraljica, v kateri igra nagrajena igralka Jodie Comer, bo ekskluzivno premierno prikazana na kanalu Epic Drama, v sredo, 26. maja, ob 21. uri. Serija v osmih epizodah, ki temelji na zgodovinsko-fantastičnem romanu Philippe Gregory, opisuje zgodbe o moči, družini, ljubezni in izdajah ter prikazuje konec t. i.  Vojne vrtnic in začetek enega od najbolj dramatičnih obdobij v britanski zgodovini. Serija je prikazana z vidika žensk, ki vodijo nenehno bitko za angleški prestol.

Britanska igralka in dobitnica nagrade Primetime Emmy, Jodie Comer, ki je kot Villanelle v BBC-jevi drami Killing Eve prejela priznanja svetovne kritike, igra glavno vlogo protagonistke princese Yorške – Elizabeth (Lizzie). V Beli princesi, ki jo je režiral Jamie Payne, scenarij pa napisala Emma Frost, igrata tudi Jacob Collins-Levy kot kralj Henry VII, znan po vlogah v filmu Mladi Wallander in dr. Who, ter Michelle Fairley iz Igre prestolov, kot Lady Margaret Beaufort.

Serija Bela princesa predstavlja Anglijo, ki jo je na videz združil zakon princese Elizabete Yorške in kralja Henryja VII, vendar njun osebni in politični razdor sega globoko in razkol med njima grozi, da bo kraljestvo spet razpadlo.  Anglija je v kaosu, saj naj bi se na prestol povzpel zmagovalec bitke pri Bosworthu, Henry Tudor. Lizzie in njena družina, ki so podporniki nekdanjega kralja, se znajdejo v veliki nevarnosti. Lizzie mora izpolniti svojo obljubo, da se bo poročila s kraljem in prinesla mir v razdvojeni narod. Toda krožijo govorice, da je Lizzin davno izgubljeni brat, princ Richard, živ in namerava zasesti prestol – kar Lizzie prisili v nemogočo izbiro med njenim novim možem Tudorjem in fantom, ki bi ji lahko bil lastna kri, ter zakonitim kraljem iz Yorka.

 

 

V tej izjemni seriji igrajo še: Essie Davis (vdova, kraljica Elizabeth Woodville), Vincent Regan (Jasper Tudor), Joanne Whalley (vojvodinja Burgunška), Suki Waterhouse (Cecily Yorška), Rebecca Benson (Margaret Plantagenet oziroma Maggie), Patrick Gibson (‘Deček’ oziroma princ Richard ali Perkin Warbeck), Rhys Connah (Edward Plantagenet oziroma Teddy, grof Warwiški) in Kenneth Cranham (Bishop Morton).

 

Bela princesa, osemdelna serijo in izjemna kraljevska drama, bo ekskluzivno predvajana na kanalu Epic Drama v sredo, 26. maja, ob 21. uri. V letošnjem letu na kanal prihaja tudi nadaljevanje in tretji del trilogije Španska princesa.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si